Krijgt de Polfermolen ook de "Methode Vankan"?

Voorpagina » Toerisme » Krijgt de Polfermolen ook de "Methode Vankan"?

Zoals al eerder door TV Valkenburg gemeld wil het college van burgemeester en wethouders de ook door de provincie gevraagde bezuiniging van meer dan 1 miljoen euro enkel halen bij het sport-  en recreatiecentrum de Polfermolen. In de uitzending Valkenburg Actueel voor Falcon Radio werd wethouder Carlo Vankan de vraag voorgelegd of in dit dossier ook zijn beproefde en alom geprezen communicatietraject “de methode Vankan” wordt gevolgd.
De communicatie methode die Vankan toepast bij de renovatieplannen in de Bergse Valkenburgerstraat oogst veel lof bij de Bergenaren. Vankan hoort eerst de betrokken inwoners, maakt een concept voorstel, legt dat daarna weer aan de inwoners voor in een inloopbijeenkomst en gaat daarna pas een definitief voorstel opmaken. Een laatste communicatieronde moet het plan echt definitief maken voor de gemeentelijke procedure alvorens te starten met de renovatie.
Dit uitgebreide communicatietraject zou ook toegepast kunnen worden bij het dossier Polfermolen. Uitgebreid en persoonlijk overleg met de berokkenen in het centrum om samen tot een oplossing te komen. Raadslid Niels Dauven (ook van Algemeen Belang) loofde de werkwijze van Vankan. Dauven staat er ook open voor om dit bij de Polfermolen toe te passen. “We moeten met de culturele verenigingen en andere clubs in het centrum overleg plegen om een goede oplossing te vinden”, aldus Dauven. Dat hoeft niet in het bestaande gebouw te zijn. Zoals bekend werkt projectontwikkelaar Wyckerveste aan de invulling van het De Leeuw terrein even verderop. Wellicht dat daar oplossingen liggen?
Wethouder Carlo Vankan zegde toe in de vergadering van dinsdag 31 januari van het college van burgemeester en wethouders te pleiten voor het vaker – en zeker bij het dossier Polfermolen – toepassen van zijn “Methode Vankan”.
LEES HIER meer over de besparing van de jaarlijkse (!) 1.2 miljoen euro op het dossier Polfermolen.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Gewapende overval in Valkenburg

Man overvallen in woning op Emmaberg

Volgend bericht →