Kumulus Trommelconcours in Cascade Vilt

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Kumulus Trommelconcours in Cascade Vilt

Zondag 23 april jl. streden in de Cascade, het gemeenschapshuis van Vilt, 35 slagwerkleerlingen van Muziekschool Kumulus om een beker tijdens het inmiddels traditionele Kumulus Trommelconcours. Er waren in 7 categorieën bekers te winnen. De kandidaten werden gejureerd door Henk Mennens, geen onbekende in de Limburgse slagwerkwereld. Het concours startte om 10.00 uur ’s ochtends en eindigde met het bekendmaken van de uitslagen en het uitroepen van de winnaars om 13.45 uur. Alle winnaars ontvingen uit handen van het jurylid, Henk Mennens, een fraaie beker.

De uitslag was als volgt:

beginners kleine trom: Mathijs Beckers

beginners drums: Timo Gouverne

A kleine trom: Dennis Moonen

B kleine trom: Roel Botterweck

B drums: Joël Ackermans

A xylofoon: Lasse Lemmer

D xylofoon: Thomas Prevoo.

Over het Trommelconcours

Het Kumulus Trommelconcours kent twee edities: Maastricht en Heuvelland en is uitsluitend bedoeld voor de eigen leerlingen. Voor de editie Heuvelland werd dit jaar voor Vilt als locatie gekozen. Bij de harmonie uit dit dorp is Kumulus actief in het verzorgen van de opleiding van muzikanten waaronder uiteraard een groot aantal slagwerkleerlingen. Het Trommelconcours werd dit jaar voor de zesde maal georganiseerd.

Op zondag 2 april jl. vond het Trommelconcours plaats in de Henri Hermanszaal van de Muziekschool te Maastricht. Ook hier deden 40 leerlingen mee. Daarmee komt de totale deelname op 75 leerlingen van de slagwerkafdeling van de Muziekschool. Voor de jurering tekent ieder jaar weer een externe deskundige waardoor de deelnemers onafhankelijk beoordeelt worden. Voor de leerlingen is deelname aan dit concours uiteraard een extra stimulans én extra oefening in spelen voor publiek of jury.

Slagwerkafdeling

De slagwerkafdeling van Kumulus zit bepaald niet stil. Zo organiseren zij op zaterdag 10 juni a.s. de Slagwerkdag in Maastricht. Deze dag zal in het teken staan van samenspel. Iedere slagwerkleerling kan meedoen aan een activiteit voor het eigen niveau of interessegebied. Er wordt een drumband geformeerd waarin beginnende leerlingen samen marsen instuderen en leren exerceren o.l.v. een echte tambour maître.

Verder zal er een groot drumensemble in de buitenlucht een speciaal voor de gelegenheid geschreven stuk instuderen en is er een klassiek slagwerkensemble voor de meer gevorderde leerlingen die samen enkele werken van Limburgse slagwerkcomponisten instuderen.

De dag wordt gehouden in de Muziekschool te Maastricht.

Naast het geven van slagwerklessen waarin alle disciplines binnen slagwerk aangeboden worden zoals o.a. drummen, drumbandopleiding, klassiek slagwerk, djembé en percussie, kunnen leerlingen ook deelnemen aan ensembles. Tevens organiseert de afdeling i.s.m. Kreato Hogeschool een cursus voor drumbandinstructeur.

Kijk voor meer informatie over alle activiteiten van de slagwerkafdeling op www.kumulus.nl.

← Vorig bericht

Beperkt programma voor Ready

Stan Spronck werd beste Limburger

Volgend bericht →