"Kunst boven de Bieb"

Voorpagina » Toerisme » "Kunst boven de Bieb"

Tot 27 oktober a.s. vindt er in de bibliotheek aan de Burgemeester Henssingel in Valkenburg-c. weer een nieuwe tentoonstelling plaats door twee leden van Kunstkring Henri Jonas en een gastexposant. Het zijn deze keer Lily Kickken, Henk van den Biggelaar en Hélène Hoenjet.
Lily Kickken (Klimmen 1958)
Lily is sinds haar jeugd actief op het kunstzinnige vlak. Sinds 2008 richt zij haar aandacht op het werken met keramische materialen. Daarnaast is haar liefde voor de textiele werkvormen uitgebreid met de vilttechniek die ze weet te combineren met haar geboetseerde vrouwenfiguren. In haar geboetseerde figuren weet ze, ondanks soms een onrealistisch vorm, het vrouwelijk schoon te accentueren.
Realistische vrouwenfiguren blijven haar boeien en de natuur wordt op zijn mooist uitgebeeld in composities van keramische bloemen die in deze tentoonstelling te zien zijn.
In de bibliotheek te Valkenburg hangt permanent een werk van haar gewijd aan de te jong overleden Jan Hanlo, dichter uit Valkenburg aan de Geul.
Henk van den Biggelaar (Klimmen 1956)
Fotografie beheerst zijn leven: lezen over fotografie, bezoeken van grote exposities van belangrijke fotografen. Zoals hij het zelf samenvat: “Het gezin is mijn alles, werk, studie en samenzijn met anderen, essentieel. Fotografie is een manier van mijn leven geworden.”
Hélène Hoenjet (Valkenburg 1948)
Na een carrière in de mode volgde zij in 1996 een teken- en schildercursus aan de Volkshogeschool in Valkenburg om vervolgens bij verschillende particuliere docenten les te volgen. Grote inspiratiebronnen zijn Chinese schilders als Gao Qipei (1660-1734). Van hen leerde zij het werken met lijnen en vlekken, in subtiele kleuren. Onderwerpen als bloemen en model zijn slechts aanleiding tot het schilderij.
Sinds 2013 maakt zij portretten in brons. Grote inspirators daarbij zijn de Italiaanse beeldhouwers Giacomo Manzú en Marino Marini. De portretten, opgezet in was, zijn realistisch maar geabstraheerd. Thema: verstilling, menselijke emotie, eigenaardigheid, jeugd en vergankelijkheid. Ze werken als een plaquette, een herinnering aan wat was of is. De maskers worden ook in opdracht gemaakt.
Deze week ziet u in TV Valkenburg Vandaag een videoverslag van deze expositie. U kunt het programma ook bekijken via deze website. En ook via uw smartphone. Klik daarvoor op onze website op de button ‘LIVE TV’.
Openingstijden bibliotheek:
maandag 14:00 – 18:00 uur
woensdag 10:00 – 13:00 uur en 14:00 – 18:00 uur
donderdag 14:00 – 20:00 uur
vrijdag 14:00 – 18:00 uur
zaterdag 11:00 – 14:00 uur


 
 
 

← Vorig bericht

Résidence Valkenburg Run op vakantiepark

Rood populairste kleur bij Limburgse voetbalclubs

Volgend bericht →