Kunst en muziek als bezinning op naderende Kerstfeest

Voorpagina » Toerisme » Kunst en muziek als bezinning op naderende Kerstfeest

Onder deze titel organiseerde de Valkenburgse Kunst en Cultuurraad in de Kloosterkerk drie dagen bezinning op het naderende Kerstfeest. Mannenkoor Inter Nos uit Schin op Geul, Cantus ex Corde uit Simpelveld en Vocalgroup Joy uit Berg & Terblijt verzorgden elk op hun eigen wijze de muziek. Als extra was er een optreden van de 10-jarige Chinese pianiste Xuan Xuan geboren in Shenzen en momenteel wonend in Maastricht. Zij mag live optreden op Tweede Kerstdag voor Koningin Maxima en 9 februari op het Prinses Christina concours spelen. Veertien regionale kunstenaars exposeerden op de zolderruimte van de kerk hun werk.

bisschops en vermeer

Op deze manier presenteert de K.C.R. al voor het 3e jaar haar invulling van Kerstmis. In haar openingstoespraak merkte wethouder Claudia Bisschops dit ook op en voelde de stilte als een alternatief voor de kerstdrukte in Valkenburg.
Door geen entree te heffen en gratis koffie en thee te schenken met hapjes aan de bezoekers wil de organiserende stichting deze kunstuiting en kunstuitingen in Valkenburg laagdrempelig aanbieden zodat iedereen hiervan kan kennis nemen en genieten. 
Ondanks het slechte weer werden de uitvoeringen goed bezocht.
Foto’s Hein Reuters, TV Valkenburg

← Vorig bericht

36e Kerstconcert in St. Gerlachuskerk Houthem

Aanvaring Kleijnen en Meijers in raad

Volgend bericht →