Kwalitatieve 'zeepkistenrace' op Cauberg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Kwalitatieve 'zeepkistenrace' op Cauberg

Zaterdag 16 mei wordt tegen de flanken van de Cauberg de Nederlandse editie van de Red Bull Zeepkistenrace georganiseerd. “Niet zomaar een zeepkistenrace”,  zegt burgemeester Martin Eurlings. “Dit nieuwe evenement in het nieuwe jaar moet een kwalitatief veel betere uitstraling hebben dan de gebruikelijke zeepkisten die iedereen uit zijn jeugd kent”.
Zoals gezegd staat de Cauberg centraal. De fameuze berg uit de wielergeschiedenis zal garant staan voor veel spektakel. De berg zal die zondag voor alle verkeer afgesloten worden. Er wordt een chicane ingebouwd en er zijn meerdere jumps gepland. Het parcours is meer dan 350 meter lang.
Eén van de bekendste deelnemers zal de jongste Formule 1 coureur ooit en Limburger Max Verstappen zijn.
De organisatie zegt in haar persbericht dat het om focus, snelheid en creativiteit gaat. “Maar het belangrijkste doel is om extreem veel lol te hebben”.
Burgemeester Eurlings voegde er dinsdagmorgen nog aan toe dat er in de organisatie samengewerkt wordt met de Akense universiteit RWTH.
Over de hele wereld heeft Red Bull de afgelopen jaren al meer dan 90 zeepkistenraces georganiseerd. De eerste editie van dit unieke evenement vond precies 15 jaar geleden plaats en heeft sindsdien overal de weg onveilig gemaakt: van Zuid-Afrika tot Australië, van Turijn tot St. Louis en van Jamaica tot Finland.
Meedoen? Dat kan via http://www.redbullsoapboxrace.com/nl/nl/inschrijven/ tot 30 maart a.s.
Binnenkort worden meer details bekend gemaakt tijdens een persconferentie.

← Vorig bericht

Nieuw: New Year’s Climb: rennen en wandelen voor goed doel

Programma TV Valkenburg Nieuws Vandaag

Volgend bericht →