Kwart verkeersborden versleten

Voorpagina » Toerisme » Kwart verkeersborden versleten

Ongeveer 22% van alle verkeersborden die in de gemeente hangen zijn verouderd, versleten, afgeschreven, slecht of niet reflecterend. Die worden zo spoedig mogelijk vervangen. Dat is een van de uitkomsten die vorige zomer door het bedrijf Ronnico uit Hoevelaken de opdracht van de gemeente is uitgevoerd op de kwaliteit, juistheid en functionaliteit van de aanwezige bebording.
Er staan circa 3600 verkeersborden in de openbare ruimte aldus de informatie van de gemeente. Van alle borden bleek dat circa 18% overbodig is en dus verwijderd kan worden. Een tiende van alle gevallen ontbrak een bord op een verkeerssituatie en/of ontbrak een onderbord. Die moeten dus bijgeplaatst worden.
Als eerste is Valkenburg-centrum aan de beurt. Daarna volgen de andere kernen en het buitengebied. “We streven ernaar om deze eerste projectfase in 2017 af te ronden. Vervolgens worden ook de straatnaamborden en (toeristische) bewegwijzering aangepakt”, schrijft wethouder Carlo Vankan aan de gemeenteraad.
De controle die door Ronnico is uitgevoerd werd betaald uit regulier budget. Om alle borden waaruit een gebod of verbod volgt te vervangen, is een extra krediet nodig. De gemeenteraad zal de extra kosten en de hoogte van het budget pas in juli a.s. vaststellen.

← Vorig bericht

Ièreteike Alle Bonhäör 2016 voor de Lourdesgrot

60.000 mensen hand-in-hand eisen sluiting Tihange kerncentrale

Volgend bericht →