L1 maakt documentaire over werk van stichting Senehasa in Sri Lanka

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » L1 maakt documentaire over werk van stichting Senehasa in Sri Lanka

De stichting “Limburg Helpt” volgt bevlogen Limburgers die zich in ontwikkelingslanden inzetten voor goede doelen. In dit kader heeft Filmmaker Marijn Poels in samenwerking met stichting Senehasa en L1 een documentaire gemaakt over het werk van Senehasa in Sri Lanka.
Valkenburger en bestuurslid van de stichting Senehasa Jo Knubben, heeft aan deze film op locatie zijn medewerking verleend. De film wordt op dinsdag 22 mei om 19.30 uur in hotel Monopole aan de Nieuweweg voor de eerste keer vertoond. Vrije entree aanmelden via: jo.knubben@gmail.com of 06-55515499.
De stichting Senehasa (huis voor ouderen) zet zich in voor verbetering van de zorg voor ouderen in Baddegama in zuidwest Sri Lanka. Veel ouderen hebben door de tsunami hun bezittingen, huizen en vaak hun kinderen verloren. De stichting heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen voor de verdere uitbouw en exploitatie van het  zorgcentrum dat voor deze ouderen is gebouwd.
Dit bejaardentehuis biedt plaats aan ca. 40 vaste bewoners alsmede aan 40 extra dagopvangplaatsen.  Het project wordt gefinancierd door sponsoracties.  

Financieel is stichting Senehasa verantwoordelijk voor het project. De “Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka” ondersteunt Senehasa middels hun opgedane kennis en organisatiestructuur ter plaatse.

← Vorig bericht

Duo-tentoonstelling in museum Land van Valkenburg

Vestingfeest in Valkenburg-centrum

Volgend bericht →