L1 Radio pakt uit tijdens de Tour in Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » L1 Radio pakt uit tijdens de Tour in Valkenburg

De regionale radiozender L1 pakt voor en tijdens de Touraankomst uit in Valkenburg.In aanloop naar de aankomst van de Tour de France in Valkenburg maakt L1 Radio drie dagen lang een mega-uitzending vanuit Valkenburg. Eén van die uitzendingen gaat zelfs door tot diep in de nacht. De in totaal ruim 30 uur radio hebben de toepasselijke naam L1 Radio Fauquemont meegekregen. Fauquemont is de Franse benaming van Valkenburg.
In het centrum van de stad is het Theodoor Dorrenplein omgetoverd tot L1mburgplein. Daar staat een groot podium waarop van vrijdagavond tot en met dinsdagavond een keur aan artiesten zal optreden. Een groot deel van deze optredens is ook live te horen op L1 Radio Fauquemont.
Naast optredens van de veelal Limburgse artiesten brengt L1 Radio Fauquemont met eigen verslaggevers in Frankrijk en Limburg gedetailleerde informatie over de Touretappes, de opbouw en de sfeer in Valkenburg en de verkeerssituatie voor, tijdens en na de aankomst in Zuid-Limburg. Publiek is tijdens de uitzendingen welkom. Via beeldschermen op het L1mburgplein kan het publiek de Tour bovendien goed volgen.
Ook de avond voordat het peloton arriveert verwacht Valkenburg heel veel publiek. Zij kunnen op het L1mburgplein vanaf 20.00 tot 03.00 uur ’s nachts een daverende en swingende show van De Bende van Pollux bijwonen. De makers van dit populaire L1-radioprogramma draaien hits vanaf het podium, het publiek mag meedoen met een karaokewedstrijd en er zijn gastoptredens van de humoristische feestband De Corona’s. L1 Radio zendt dit programma van begin tot het eind uit.
Op het L1mburgplein zijn behalve een podium tal van andere activiteiten gerelateerd aan het wielrennen en de Tour.
Dus luister naar L1 Radio Fauquemont op zaterdag 1 juli van 12.30 – 19.00,
maandag 3 juli van 10.00 – 03.00 en op dinsdag 4 juli van 10.00 – 20.00 vanit Valkenburg aan de Geul.

← Vorig bericht

Geulklank kreeg zomers buitje over zich heen

Topdrukte tijdens Touraankomst

Volgend bericht →