Laatste wedstrijden van HV Vilt Bequick

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » Laatste wedstrijden van HV Vilt Bequick

Van het seizoen op 7 en 8 juni

Zondag de laatste wedstrijd van de lentecompetitie. Een thuiswedstrijd tegen Adio. De eerste helft waren onze dames nog niet goed wakker. De verdediging was niet fel genoeg terwijl door de tegenpartij zeer fanatiek onze ballen werden onderschept. Via 0-3 werd de rust uiteindelijk ingegaan met een 1-3 achterstand.

In de rust de dames even goed toegesproken en opgepept. De tweede helft verliep dan ook stukken beter. De verdediging stond beter waardoor de tegenpartij de eerste 19 minuten niet meer kon scoren. Zelf werd er door onze dames wel 2 keer gescoord. Met nog één minuut te spelen en 3-3 op het scorebord leek een gelijkspel binnen handbereik. Maar helaas….Adio wist toch nog een keer te scoren waardoor de wedstrijd uiteindelijk met 3-4 werd verloren.

Volgende week de laatste training en dan ter afsluiting nog het handbalkamp op 27-28 juni. Dan zit het handbalseizoen 2007-2008 er weer op. We kunnen met z’n allen terugkijken op een zeer leuk, leerzaam en sportief seizoen.

Verslag: Inge-Duijsings-Frissen

De C1 van Vilt/Be Quick heeft de Lentecompetitie geheel in stijl afgesloten. Werd vorige week nog geheel onnodig het kampioenschap tegen BFC uit handen gegeven, de tweede plek werd afgelopen weekeinde echter stevig veroverd. Tegenstander ESC kwam vanaf het eerste fluitsignaal er niet aan te pas. Snelle breaks, goed uitgespeelde aanvallen en een verdediging die goede rugdekking verzorgde: alles klopte. De combinaties en doelpunten waren soms oogstrelend, en diet resulteerde dan ook in een volkomen terechte 10-2 ruststand. Ondanks waarschuwingen van de coach om in de tweede helft gewoon het eigen spel te blijven spelen verliepen de eerste minuten van de tweede helft desondanks totaal anders. Iedereen ging een beetje voor zichzelf spelen op zoek naar het eigen doelpunt. Ondanks aanwijzigingen vanaf de bank, bleven de spelers in het veld egoïstisch spelen. ESC wist hiervan dankbaar te profiteren en kwam terug tot 12-6. De maat was vol en alle veldspelers werden direct gewisseld. Vanaf dat moment pakte men weer de draad op en werd er weer normaal handbal gespeeld. De meiden hadden weer oog voor elkaar zodat het resultaat snel uitgroeide. De uiteindelijke 19-6 had ruimer kunnen uitvallen maar desondanks kan men terug kijken op een sterke wedstrijd en trots zijn op de zilveren medaille in deze Lentecompetitie.

Verslag: Jurgen Simon

Verdiende overwinning dames A Vilt/BeQuick op Zwart-Wit

Rust: 6-4 Eindstand: 13-10

De dames A van Vilt/BeQuick traden zondag voor hun laatste wedstrijd van de lentecompetitie thuis in ‘De Bosdries’ te Berg aan tegen Zwart-Wit uit Oirsbeek. Deze ploeg had nog kans op het kampioenschap, maar moest daarvoor winnen. Vanaf het begin was het een spannende wedstrijd. De verdediging van Vilt stond goed en Emma Urlings keepte wederom grandioos. Het middenblok dat gevormd werd door Lisanne Klekamp en Sabrina van Zoeren werkte goed samen. Trainer/coach Ad Bus beschikte over slechts één wissel. Nienke Maes uit het B-team speelde de gehele partij door in het thuisteam. Nienke boodt met haar uitstekende cirkelspel vele schotkansen aan haar opbouwers; verdedigend stond de jonge speelster eveneens haar mannetje. Joany Defeaux trof drie keer doel en Lisanne Klekamp scoorde eveneens. Vanuit de hoek was Sharona Meertens op dreef. Zij had de rust om de keepster van Zwart-Wit een aantal malen te verrassen. De rust werd met 6-4 bereikt. In de tweede helft ging Vilt/BeQuick op dezelfde weg voort als in de eerste dertig minuten. De cirkelspeelster uit Oirsbeek scoorde wel twee keer, maar na een korte aanwijzing van de bank konden de meiden van Vilt dit gevaar bezweren. Vera Verheggen speelde in die fase verdedigend een klasse partij en zij scoorde ook nog eens. Jennifer Ubags kon vanuit de linkerhoek het doel nét niet vinden. De laatste minuten speelde Zwart-Wit ‘man-to- man’. De daardoor ontstane ruimte benutte Lisanne Klekamp met een perfecte break. Na het eindsignaal stond een 13-10 op het scorebord. Vilt/BeQuick behaalde een verdiende overwinning en de dames van Zwart-Wit zagen hun kansen op het kampioenschap in rook opgaan.

Verslag: Ad Bus

Uitslagen :

D thuis tegen Adio 3-4

C1 thuis tegen ESC 19-6

Zwart Wit tegen C2 12-4

A thuis tegen Zwart Wit 13-10

← Vorig bericht

Vandalisme aan het Hundertwassergebouw

Drie medailles voor ZC Valkenburg

Volgend bericht →