Landmachtmilitairen oefenen in Zuid-Limburg

Voorpagina » Toerisme » Landmachtmilitairen oefenen in Zuid-Limburg

De Deltacompagnie 30 Natresbataljon is op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei op oefening in Zuid-Limburg. In een strook tussen Maastricht, Nijswiller, Valkenburg, Hulsberg en Brunssum doorlopen deze reservisten een oefening waarbij ze in groepen op verschillende locaties bewakings- en beveiligingstaken gaan uitoefenen. Tijdens de oefening verplaatsen de militairen zich over de openbare weg met vrachtwagens en te voet. De militairen dragen wapens, maar maken geen gebruik van munitie.
De Deltacompagnie van 30 Natresbataljon is een Nederlandse militaire eenheid (compagnie) die geheel bestaat uit reservisten en heeft als standplaats het NAVO hoofdkwartier in Brunssum. Het 30 Natresbataljon is een van de drie regionale bataljons van het Korps Nationale Reserve. De staf van 30 Natresbataljon heeft als thuisbasis de Legerplaats Oirschot. 30 Natresbataljon maakt een onderdeel uit van 13 Lichte Brigade.
Kerntaak van de Deltacompagnie is het bewaken en beveiligen van objecten en gebieden in Nederland. De eenheid levert steun aan buitenlandse militaire transporten die bij grote oefeningen of inzet door Nederland trekken en aan eenheden van de Nederlandse krijgsmacht. Daarnaast kan de compagnie militaire bijstand verlenen bij rampenbestrijding en voor het handhaven van de openbare orde en veiligheid. Ook levert de compagnie steun aan civiele instanties bij grote evenementen en ondersteuning bij ceremoniële activiteiten en herdenkingen.

← Vorig bericht

Prehistorisch Valkenburg en omgeving komt tot leven

Geschut 1842 te gast bij de landmacht in Weert

Volgend bericht →