Laureatenconcert in de Kopermolen in Vaals

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Laureatenconcert in de Kopermolen in Vaals

Aan de piano de winnaars van het concours Prix d’ AmadèO Jeunesse 2006

De Kopermolen opent het nieuwe concertseizoen op 1 september met een pianoconcert. Uitvoerenden zijn de twee winnaars van het pianoconcours “Prix d’AmadèO Jeunesse 2006”, dat ook in het verleden al winnaars van een buitengewoon hoog niveau voortbracht.

Dat is zeker ook dit jaar het geval: Ondanks zijn jonge leeftijd van maar 17 jaar won Benjamin Nuss uit Duitsland de eerste prijs, net als bij talrijke andere concoursen zoals het Steinway concours in Hamburg. Met 16 was hij al solist met het Landesjugendorchester Nordrhein-Westfalen met Beethovens eerste piano concert. Op 1 september laat hij Mozarts Sonate in c klein, Chopins Polonaise-Fantasie, Ravels Alborada del gracioso en Liszts Rigoletto-parafrase horen.

Tweede prijsdrager Artem Kanke studeerde aan de Tsjaikovski Muziekakademie in Kiev en, sinds 2002, aan de Musikhochschule Köln. Ook hij heeft al meerdere prijzen op zijn naam staan. Naast eveneens een sonate van Mozart zal hij de overdonderende Hongaarse Rapsodie nr. 2 van Franz Liszt en delen uit Strawinskys Petrouchka (in een pianobewerking door de componist) ten gehore brengen.

Het concert vindt plaats op Vrijdag 1 september om 20 uur. Kaarten à € 10,- zijn te bestellen bij de kassa van de Kopermolen, Von Clermontplein 11 in Vaals, tel. 043-3064668 (dinsdag t/m zaterdag 14 – 17 uur, zondag 13 – 17).

← Vorig bericht

Open brief van de SP fractie aan de heer Sprokkel

Wie bekostigt de aan te leggen rotonde op de Emmaberg ?

Volgend bericht →