Leden Judoclub Kano geslaagd voor 1e judo dan

Voorpagina » Toerisme » Leden Judoclub Kano geslaagd voor 1e judo dan

Zondag 12 juni gingen 2 judoka’s van J.C. “Kano” Houthem op voor de 1e dan (zwarte band) judo tijdens de dan-examens te Roermond. Max Ghielen en Max Frederiks hadden hiervoor samen maanden intensief getraind en konden de diverse judotechnieken ongeveer nu wel dromen. Trainer Jo Dolmans, houder van de 6e dan, had Max & Max een en ander tot in detail uitgelegd in de talrijke judolessen. Als eerste kandidaat was Max Frederiks aan de beurt die zijn kunnen aan een examencommissie diende te tonen.
Na Max Frederiks kwam Max Ghielen in actie. Aangezien Max Ghielen 100 wedstrijdpunten reeds verzameld had via diverse toernooien, mocht hij het onderdeel kata overslaan. Ook hij wist voor alle technieken een voldoende te halen. Beide judoka’s zijn nu drager van de sho-dan zwarte band. Een mooie mijlpaal in hun judocarrière.

In de media is onlangs een artikel gepubliceerd waarin aangegeven werd dat kinderen tegenwoordig geen goede motoriek hebben, waardoor kans op een blessure bestaat bij het spelen als ze vallen. In de judolessen leren kinderen diverse technieken aan waardoor de kans op blessures verminderd en de motoriek beter wordt. Ook voor ouderen zijn judotechnieken geschikt. In het najaar zal er weer gestart worden met een Valpreventie-training, nuttig bij de dagelijkse bezigheden en bij het sporten bijvoorbeeld.

Geïnteresseerden in judo en de valtraining zijn van harte welkom op maandag en donderdag in de sportzaal van Adelante. Meer info op www.jckanohouthem.nl, Judo Club Kano op facebook, of via  06-54670683.
Foto’s: Judoclub Kano

← Vorig bericht

Roostergoot Wilhelminalaan wordt verwijderd

De Kadernota 2016 zwijgt……

Volgend bericht →