Leerlingen St.Meertencollege staken handen uit de mouwen in Peru

Voorpagina » Nieuws » Sport » Leerlingen St.Meertencollege staken handen uit de mouwen in Peru

In het kader van een ontwikkelingswerk-stageVan 22 juni tot 14 juli verbleef Jos Smeets, leraar op het St. Meerten-college te Heerlen, met een groep leerlingen en begeleiders in Peru.
Deze groep nam deel aan het Hope-projekt, een stichting die minder bedeelde mensen in Peru een duwtje in de rug wil geven bij hun educatieve en aanverwante ontwikkelingen.
Na een lange vliegreis heeft de groep leerlingen en begeleiders hun handen uit de mouwen gestoken en zijn ze in Peru aan de slag gegaan. Ze organiseerden een sportdag, een cultuurdag waar zelf door een Limburgs dansmarieke werd gedanst maar er werden ook weeshuizen geschilderd en er kwam een fraaie wandschildering op een van de bezochte dorpscholen, die de samenwerking tussen Nederland en Peru voorstelde.
Ook werd de beroemde Machu Pichu bezocht en onder leiding van de ervaren bergbeklimmer Jos Smeets werd een tracking gehouden door het Andesgebergte.
Voor meer info kan men de site van St. Meerten hierover bekijken : www.hetzalmijeenzorgzijn.nl of van Hope : www.hope.nl

← Vorig bericht

Bekernederlaag Walram 1

Open brief van de SP fractie aan de heer Sprokkel

Volgend bericht →