Léon Mommers 'Moderne Kunst' in museum

Voorpagina » Toerisme » Léon Mommers 'Moderne Kunst' in museum

Anderhalf jaar na diens dood in 2015 laat museum Land van Valkenburg deze zomer de kunstverzameling zien van Leon Mommers. Deze expositie geeft niet alleen een beeld van een verzameling maar schetst ook het leven van de verzamelaar zelf.
Leon Mommers begon met het verzamelen van kunst in 1969. Hij was toen leraar werktuigbouwkunde aan een MTS in Rotterdam, later werd hij docent op de Academie Mens Arbeid in Tilburg. Mommers verzamelde met veel passie werken van de Amsterdamse Limburgers: Molin, Lataster, Diederen, Defesche en Van Soest. Later kwamen er werken bij van kunstenaars als Kuijpers, Berkulin en Teeken. Toen zijn verzameling gaandeweg groter werd, begon hij eind jaren tachtig met kunstbemiddeling: ‘Leon Mommers Moderne Kunst’, aanvankelijk in Middelbeers, later in Maastricht.
Na zijn overlijden in 2015 is een deel van de collectie Mommers op diverse plaatsen goed terechtgekomen. De expositie is te zien tot en met 8 oktober 2017 in het museum Land van Valkenburg.
Vanaf zondag kunt u via TV Valkenburg een documentaire zien over Leon Mommers. Het programma wordt via Ziggo kanaal 42 en KPN kanaal 1437 uitgezonden. U kunt het programma ook bekijken via deze website. En ook via uw smartphone. Klik daarvoor op onze website op de button ‘LIVE TV’.

← Vorig bericht

Wie en waar: schoolklas

Wild zwijn valt hond aan

Volgend bericht →