Leven in de Bergervliet-kwestie

Voorpagina » Toerisme » Leven in de Bergervliet-kwestie

De al jaren slepende kwestie de Bergervliet in Berg & Terblijt vertoont weer leven. Tijdens de begrotingsbehandeling van dinsdag maakte wethouder Carlo Vankan bekend dat hij aan tafel zit met een project-ontwikkelaar. De woningstichting “Wonen Berg & Terblijt is ook aangeschoven bij de gesprekken”, aldus Vankan.
Het plan is om het bestaande plan voor appartementen om te vormen naar nieuwbouw naar behoefte. Algemeen Belang zei blij te zijn met deze recente ontwikkeling. Fractievoorzitter Niels Dauven wil het onderwerp structureel laten terug komen op de agenda van de komende raadscommissies.

De Bergervliet aan de Langen Akker in Berg heeft lange tijd als gemeenschapshuis van de kern Berg & Terblijt gefunctioneerd. Eind vorige eeuw is het gebouw gesloten en enkele jaren later afgebroken. Sinds die tijd ligt het terrein braak. Er zijn bouwplannen gelanceerd in het verleden die niet levensvatbaar waren. Mede door bezwaarprocedures van de omgeving. In de kern Berg & Terblijt is veel vraag naar seniorenwoningen. Of die er nu gaan komen, zal in de nabije toekomst duidelijk moeten worden.
Foto’s Frans Hendriks, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Vlag in top: hoogste punt bereikt

Kerststad Valkenburg komt langzaam maar zeker in kerstsfeer

Volgend bericht →