Levensbedreigende situatie in Wilhelminalaan/Koninginneweg.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Levensbedreigende situatie in Wilhelminalaan/Koninginneweg.

Eigenaar via brief op hoogte gesteld van aanpassingen.Het College van BenW heeft, vanwege een levensbedreigende situatie, het gebouw, Wilhelminalaan 55 waarin dancing Ahoy gevestigd is, gesloten. Tevens zijn de panden Koninginneweg 1A, B en C gesloten. Het besluit daartoe is op 1 sept. genomen en bekrachtigd.
Tijdens de ABA commissievergadering zei Eurlings dat er op donderdag 9 juni jl. een keukenbrand in het pand geweest is. De brandweer trof verder o.a. onderdelen c.q. restanten van een wietplantage aan.
"Er bleven op 9 juni deuren voor de gemeente en voor de hulpverlening dicht", aldus Eurlings maandag. "Wij hadden serieuze aanwijzingen om op een later tijdstip een inval te doen, er spelen diverse zaken zoals mensenhandel. Te vergelijken met de eerste inval van het flexteam in Sibbe. Verder waren de brandveiligheidsvoorzieningen onvoldoende. Er was bv geen vluchtweg aanwezig. Eurlings: “Wij vallen niet zomaar een pand binnen en sluiten het”.
Het pand is voor onbepaalde tijd gesloten. Een heel vervelende situatie voor de exploitant van Dancing Ahoy. “Ik heb elk jaar controle van de gemeente gehad, ook dit jaar. En nu dit. Ik heb een advocaat in de arm genomen”, aldus Pieter Heunen van Ahoy. De eigenaar van het pand is verantwoordelijk voor het uiteindelijk gebruik van het gebouw. In het gebouw is een kamerverhuurbedrijf, beveiligingsbedrijf, café-dancing Ahoy en een bedrijf voor verkoop van kleding en promotiemateriaal gevestigd. De eigenaresse woont in Heerlen.
De brandweer inventariseert op dit moment welke aanpassingen verricht moeten worden alvorens een nieuwe vergunning afgegeven kan worden. “En dat zullen dure aanpassingen zijn”, zegt Eurlings. Tot die tijd blijft het gehele pand dicht.

KLIK HIER voor de brief "sluiting panden Wilhelminalaan/Koninginneweg" van de gemeente Valkenburg aan de Geul aan de eigenaar.
← Vorig bericht

Uitzending gemist?

Gelijkspelen in de Falcoburcht.

Volgend bericht →