Lex Uiting in het Openluchttheater

Voorpagina » Nieuws » Lex Uiting in het Openluchttheater

Als Lex Uiting acht jaar is vindt hij op zolder een lp, met daarop het liedje dat hem nooit meer los zal laten: ‘Euveral Leet ’t Gelök Verborge’ van De Vrijbuiters. Dat liedje heeft er misschien wel voor gezorgd dat hij is gaan doen wat hij nu nog steeds doet: liedjes in z’n moedertaal schrijven en zingen, het Limburgs plat.

Na z’n hits Nao ’t ZuujeWachte, en Danse Ôs Vreej gaat Lex nu voor ’t eerst het theater in en vertelt wat er allemaal is gebeurd tussen die middag op die speelzolder en zijn debuutshow als soloartiest in 2019 voor 20.000 man publiek. Over z’n avonturen als presentator bij NPO3 en RTL, over de magie van de Prinsenmuts en over die sterke lokroep om altijd weer Nao ’t Zuuje terug te willen.

De afgelopen drie jaar werd zijn heimweeliedje door het Limburgse publiek en L1 verkozen tot ‘beste Limburgse liedje aller tijden’, kwam het in de NPO Radio 2 Top 2000 binnen op nummer 626 en vonden 60.000 mensen de weg naar de bioscoop om de gelijknamige BNNVARAdocumentaire te bekijken. Lex speelt samen met zijn muzikale vrienden Bart Janssen en Sjors van den Eerenbeemt z’n grootste hits en stelt zich ondertussen aan u voor.

Lex Uiting treedt vrijdag 21 augustus met twee voorstellingen per avond in het Openluchttheater op van 19.30 – 20.30 en van 21.30 – 22.30 uur. Beide voorstellingen zijn geheel uitverkocht.

← Vorig bericht

Volgende week ook nog tropenrooster voor ophalen afval

Knuffelgym in de bibliotheek

Volgend bericht →