Lezing over exoplaneten

Voorpagina » Toerisme » Lezing over exoplaneten

Zaterdag 15 februari geeft Jos Loonen van 14.00 tot 16.00 uur in de Heuvelland-bibliotheek Valkenburg een lezing over exoplaneten.

Jos Loonen

De afgelopen 25 jaar zijn planeten bij andere sterren binnen de grenzen van waarneembaarheid gekomen. Het is een bijzonder ontdekkingsverhaal uit de zeer recente astronomische historie. Aanvankelijk waren de gevonden planeten bij andere sterren nogal groot en nogal afwijkend van de situatie bij onze zon en van de aarde. Maar met steeds geavanceerdere waarnemingsmiddelen en met ruimtemissies als Kepler en zijn opvolgers zijn ook planeten als de aarde zelf voorzichtig in beeld gekomen. In de lezing komen de gebruikte technieken, de geboekte resultaten en de verwachtingen voor de nabije toekomst aan de orde.
Jos Loonen is in 1972 afgestudeerd als sterrenkundige in Utrecht. Hoewel hij sindsdien – tot zijn pensionering – werkzaam was buiten het astronomische vakgebied (in onderwijs en uitgeverij), bleef hij actief in de popularisering van de sterrenkunde, in cursussen en lezingen en in bijdragen aan de jaarlijkse Sterrengids van de stichting De Koepel.
Aanmelden voor deelname via: info@heuvellandbibliotheken.nl/planeten
 

← Vorig bericht

S.E.C.-dames scoren belangrijke punten

Uitslagen amateurvoetbal van zondag 2 februari

Volgend bericht →