Lezing over de eerste wereldoorlog

Voorpagina » Toerisme » Lezing over de eerste wereldoorlog

Donderdag 22 februari organiseert Heemkundekring ‘Sankt Tolbert Vaals’ in samenwerking met Regio Land van Valkenburg en Heuvelland een lezing door Prof. Sparla met als titel Wereldoorlog I.
De eerste Wereldoorlog wordt soms betiteld als de oercatastrofe van de twintigste eeuw. In eerste instantie denkt men natuurlijk aan de miljoenen slachtoffers van de vele veldslagen in Europa. Beeldmateriaal uit deze periode is iedereen bekend: de oneindige loopgraven, de Fokker-vliegtuigjes, de eerste duikboten, de artilleriebombardementen en niet te vergeten de met duizenden lijken bezaaide slagvelden.
Prof. Peter Sparla licht in zijn lezing de oorzaak van de Eerste Wereldoorlog toe en verklaart waarom deze oorlog in een loopgravenoorlog uitmondde. Ook in het neutrale Nederland en met name in de Limburgse grensregio´s had deze oorlog grote invloed op het dagelijkse leven. Uiteraard zal ook de elektrische grensafscheiding tussen België en Nederland ter sprake komen. Documenten en foto´s van deze ‘dodendraad’ zullen de revue passeren.
De lezing wordt gehouden in het verenigingslokaal ‘Óp Sankt Tolbert’, Bloemendalstraat 11a in Vaals en begint om 20.00 uur.
De toegang is gratis en ook niet-leden zijn welkom.

← Vorig bericht

Reanimatie's in Geneindestraat en in Broekhem

Gebruik de A.E.D. en redt een leven

Volgend bericht →