Lezing over de pelgrimsfietstocht naar Santiago de Compostella door

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Lezing over de pelgrimsfietstocht naar Santiago de Compostella door

Wiel Gelissen toont foto’s van zijn fietstocht naar Santago de CompostellaAfgelopen jaar heeft Wiel Gelissen uit Houthem een fietstocht gemaakt naar het Spaanse Santiago de Compostella. Vele wandelaars uit geheel Europa maken al vanaf de vroege middeleeuwen een pelgrimswandel- of fietstocht naar deze Spaanse bedevaartsplaats. Wiel heeft bijna dagelijks een korte beschrijving van de tocht gemaakt die op de website van de parochie van Houthem te volgen was.
Het bestuur van de Heemkundevereniging uit Houthem-St. Gerlach heeft aan Wiel gevraagd om iets over zijn dagelijkse avonturen te vertellen en te laten zien. Bestuurslid Ger Sleijpen zal via een serie vragen de rode draad proberen te leggen voor de tocht die Wiel heeft gemaakt. Samen met foto’s zal dan een impressie gegeven worden van de ca. 2.500 km die Wiel al fietsend heeft doorgebracht van 14 mei tot en met 15 juni 2006.
De door Wiel geselecteerde foto’s worden via een groot scherm in het Gemeenschapshuis de Holle Eik vertoond op donderdag 14 december 2006, aanvang 20.00 uur.
De lezing is voor iedereen toegankelijk, een vrije gave wordt gevraagd voor het sponsordoel dat Wiel zich gesteld heeft n.l. geld inzamelen voor de restauratie van de Houthemse parochiekerk.

← Vorig bericht

Kerstwandeling omgeving Monschau

ZC Valkenburg succesvol tijdens estafettekampioenschappen

Volgend bericht →