Lezing over 50-jarige geschiedenis Gold Race

Voorpagina » Toerisme » Lezing over 50-jarige geschiedenis Gold Race

Anekdotes, goed bewaarde geheimen en vele herinneringen aan de Amstel Gold Race. Wiel Verheesen, oud-sportjournalist van het Limburgs Dagblad, heeft die krant al ruim achttien jaar geleden vaarwel gezegd. Maar zijn hart klopt onverminderd fel voor de sport in het algemeen en de wielersport in het bijzonder.
Liefst negentien keer volgde Verheesen als verslaggever van de krant  de allergrootste vedetten in de Tour de France. Met pen en blocnote, kritisch en enthousiast om sportminnend Limburg van nieuws en achtergrondverhalen te voorzien, uit grote en kleine koersen en tal van andere sportevenementen.
Vanaf 1966, de eerste editie, was Verheesen volger van de Amstel Gold Race. Dankzij zijn goede banden met organisatoren en renners kon hij diep achter de coulissen van Nederlands enige wielerklassieker kijken. Dat leverde Verheesen tal van anekdotes, goed bewaarde geheimen en dierbare herinneringen op, die hij op sommige momenten graag deelt met anderen.
Donderdag 12 april, drie dagen vóór de 53ste editie van de Gold Race is zo een moment waarop hij zijn toehoorders graag meeneemt op een reis door de geschiedenis van deze klassieker. Vol smeuïge verhalen en wetenswaardigheden.
In de Heuvellandbibliotheek Valkenburg haalt Wiel Verheesen die avond (vanaf 20.00 uur) herinneringen op aan de grootste eendaagse wielerwedstrijd in Nederland, die deel uitmaakt van de World Tour, de hoogste categorie binnen de UCI. Illustere wielernamen passeren de revue. Tot aan de huidige versie van de Gold Race die niet meer de Cauberg als finale scherprechter kent, maar wél nog de gemeente Valkenburg ononderbroken vanaf 2003 als finishplaats heeft. 52 onvergetelijke edities, met winnaars als Eddy Merckx en Jan Raas. Veel verhalen die nooit de krant en televisie haalden, maar wel in het geheugen van Verheesen gegrift zijn.
Aan het bezoeken van de lezing zijn kosten verbonden.

← Vorig bericht

Pro Ecclesia et Pontifice voor José van den Hove

Inhaalprogramma amateurvoetbal voor 5 april

Volgend bericht →