Lezing over de vroedmeester- en geelbuikvuurpad in Vilt

Voorpagina » Toerisme » Lezing over de vroedmeester- en geelbuikvuurpad in Vilt

Limburg en dan met name het Heuvelland is bekend van het voorkomen van de meest bedreigde amfibieën van Nederland. Dan hebben we het hier over de vroedmeesterpad en geelbuikvuurpad die in het gebied van Vilt en omgeving nog verspreid voorkomen. De levenswijze van de dieren maakt dat de soort zich maar moeilijk kan aanpassen aan de veranderde inrichting en beheer van het landschap en is daarom in geheel Noordwest-Europa bedreigd.
IKL nodigt mensen uit om deel te nemen aan een lezing waarin de levenswijze en de verspreiding van de vroedmeesterpad en geelbuikvuurpad aan de hand van beeldmateriaal wordt toegelicht. Bij de verspreiding zal de focus liggen op de omgeving van de locatie waar de presentatie gehouden wordt. Hierbij wordt nadrukkelijk een beroep gedaan op de waarnemingen en gebiedskennis van de deelnemers.
Na de lezing wordt er op een later tijdstip nog een tweede bijeenkomst georganiseerd, die bestaat uit een excursie waar tijdens een wandeling het leefgebied van de soorten wordt bekeken.
De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 10 oktober, om 19.30 uur in cafe feestzaal Cascade in Vilt. U bent vanaf 19.00 uur welkom.
Aanmelden is verplicht via www.buitenkrachtlimburg.nl of mail naar w.niessen@ikl-limburg.nl.
Foto Rob Geraeds

← Vorig bericht

Film over 'omgaan met ziekte'

Bokkenconcert op het Th.Dorrenplein

Volgend bericht →