Lezing over de wilde kat

Voorpagina » Nieuws » Lezing over de wilde kat

Het verspreidingsgebied in Zuid Limburg

Naar aanleiding van een in opdracht van de Provincie Limburg uitgevoerde onderzoek naar het voorkomen van de wilde kat in Zuid-Limburg wordt een buitengewoon interessante lezingenavond georganiseerd. De Zoogdierenwerkgroep van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg heeft een tweetal sprekers bereid gevonden een presentatie te geven.

Als inleiding op de avond zal Manfred Trinzen, ingaan op de verspreidingsituatie en populatie in de Eifel. Dhr. Trinzen was voorheen verbonden aan het Biologischen Station im Kreis Euskirchen en gespecialiseerd in de wilde kat.

Daarna zal Jaap Mulder ingaan op het onderzoek naar het voorkomen van wilde kat in Zuid Limburg. De Provincie Limburg heeft dhr. Mulder gevraagd een uitgebreid en vernieuwend onderzoek uit te voeren naar de wilde kat. Hij toonde met behulp van fotocamera’s voor het eerst in het wild levende wilde katten aan in Nederland. Met deze bijeenkomst wordt de eerste voorlichtingsactiviteit georganiseerd.

Al met al belooft het een interessante avond te worden, waarbij een breed publiek kennis mag komen maken met deze nieuwe soort voor Nederland.

Graag zien we jullie op donderdag 22 maart in Ontmoetingscentrum de Timpaan aan de Rosstraat 1 te Gulpen. Dit centrum ligt vlakbij de R.K. Sint Petruskerk van Gulpen (http://2miljoen.nl/map-14629249-0001-0000/Ontmoetingscentrum_Timpaan).

De zaal is open vanaf 19.30 uur, de aanvang van het programma is om 20.00 uur.

U dient zich per email op te geven voor deze avond. Stuur s.v.p. een bevestiging met uw naam voor deelname aan deze avond naar zoogdieren@nhgl.nl.

Door een financiële bijdrage van de Provincie Limburg kan deze avond u gratis worden aangeboden.

Denis Frissen (043 326 3432)

Ludy Verheggen (043 364 1166)

← Vorig bericht

IVN Valkenburg organiseert een lezing

Jaarlijkse fancy fair

Volgend bericht →