Uniek Liberation Concert in een bijzondere tijd!

Voorpagina » Nieuws » Uniek Liberation Concert in een bijzondere tijd!

Op zondag 20 september a.s. vindt de 15e editie van het Liberation Concert plaats. Het unieke concert van Philharmonie zuid-Nederland op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten is een muzikaal eerbetoon en een blijvende herinnering aan de Amerikaanse soldaten die hun leven gaven bij de bevrijding van Europa, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is het eerste officiële concert van de Philharmonie zuid-Nederland sinds de lockdown. Om het concert bij te wonen dient u kaartjes van te voren te reserveren via deze link: liberationconcert.nl/en/tickets-2/

Thema
Het thema van het 15de Liberation Concert is “strijd”. Met diepzinnige, heldhaftige, verstilde en opzwepende muziek belicht het Liberation Concert allerlei aspecten van de strijd op leven en dood. Philharmonie zuidnederland zal onder leiding van dirigent Arjan Tien en met medewerking van soliste Lei Wang het Liberation Concert van dit jaar gestalte geven. Hierbij zullen de volgende stukken ten gehore worden gebracht: Adagio ma non Troppo uit strijkkwartet nr 14 van Ludwig van Beethoven, The Unanswered Question van Ives, The Lark Ascending van Vaughan Williams en Symfonie nr 44 ‘Trauer’ van Joseph Haydn.

Begraafplaats gesloten voor niet concertgangers
Vanwege Covid19 is het lange tijd onzeker geweest of het concert plaats kon vinden. De afgelopen maanden is door het bestuur van de stichting hard gewerkt om een werkbaar corona protocol op te stellen. Daarbij is de organisatie niet over een nacht ijs gegaan. Samen met projectleider Ton Derks en de superintendent van de Amerikaanse begraafplaats David Americo is niets aan het toeval overgelaten.

Registreren voor concerten
Het eerste concert start op 20 september om 12.00 uur en het tweede om 15.00 uur. Vanwege corona dienen dit jaar alle bezoekers vooraf een stoel te reserveren. Zonder reservering kan het concert helaas niet bezocht worden. Tijdens het concert is de begraafplaats gesloten voor niet concertgangers.

Grote afbeelding: nl.usembassy.gov

← Vorig bericht

Geen internet in kern Schin op Geul

Programma’s vanaf 23 augustus

Volgend bericht →