Lichaamsbeweging in Sjinse basisschool

Voorpagina » Toerisme » Lichaamsbeweging in Sjinse basisschool

In de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) werd afgelopen week onder het agendapunt spreekrecht voor burgers het woord gevoerd door Paul van Weersch, voorzitter van het kernoverleg de Heerlijkheid en Norman Broeders, fysiotherapeut.
Paul van Weersch benadrukte nogmaals dat deze kern meer behoefte heeft aan het fit maken en houden van haar bejaarde inwoners (28%) dan aan de bouw op deze plaats van ca. 5 woningen. Eventuele woningbouw kan alsnog gerealiseerd worden na een fusie van de voetbalclub en het betrekken van een nieuwe accommodatie en is dan veel grootser van opzet en zinvoller. Ook zullen corporaties sneller investeren in een dergelijk project. Hij vraagt heroverweging van de genomen beslissing door de Raad om alsnog op huurkoop basis de locatie ter beschikking te stellen aan een fysiotherapeut.
Deze fysiotherapeut, Norman Broeders, heeft al jaren een praktijk in het Gezondheidscentrum in Schin op Geul. Een te kleine locatie voor uitbreidingsplannen. Lichaamsbeweging voor ouderen en medische fysiotherapie wil hij concentreren in het leegstaande schoolgebouw op basis van een huurkoop constructie. Deze werd door  wethouder Vankan aan hem aangeboden maar vervolgens in de commissie verworpen.
Investeringen in schoolgebouw
“Wij zijn tot een huurkoop-constructie gekomen omdat wij niet de financiële middelen hebben om op dit moment, én de aanschaf van de school én de nodige investeringen om het pand bruikbaar te maken, ineens te kunnen doen. De investeringen zijn nodig om de school bruikbaar te maken en van die grootte dan ze niet op enkele jaren weggeschreven kunnen worden. Er zal geen ondernemer zijn die deze investering gaat doen, zonder garanties. Wel vonden wij het bijzonder jammer dat wij weggezet werden als mogelijke speculanten op de woningmarkt door sommige raadsleden. We willen de raad eraan herinneren dat wij al twee jaar in overleg waren om tot afgelopen voorstel te komen, toen was er helemaal geen sprake dat er makkelijker nieuwe woningen gerealiseerd konden worden binnen deze regio. Buiten het feit dat het gebouw een maatschappelijke functie moet hebben als bestemming. Ook is het niet realistisch dat wij na alle investeringen die we moeten doen op korte termijn, “veel geld kunnen verdienen” aan het verkopen van de school als bouwgrond. De rekensom wil ik best voorleggen op een ander moment, indien daar behoefte aan is. Bovendien zouden we dan onze broodwinning kwijt raken. Al met al, absoluut geen wenselijke situatie voor ons”, aldus de heer Broeders.
Archieffoto Hein Reuters, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Lezing over plundertochten van Maarten van Rossum

Goed onderhoud houdt Valkenburg aan de Geul aantrekkelijk

Volgend bericht →