Limburg brengt Romeins verleden tot leven

Voorpagina » Toerisme » Limburg brengt Romeins verleden tot leven

Na jaren voorbereiden en blootleggen is de Romeinse weg – Via Belgica – dwars door Zuid-Limburg, van het Franse Boulogne sur Mer tot Keulen, klaar voor het grote publiek. Met een totale financiële impuls van 300.000 euro slaan gemeenten, Provincie en bedrijfsleven de handen ineen om dit vroege staaltje van beschaving letterlijk tot leven te brengen bij bewoners en bezoekers.
Om de waarde van deze historie voelbaar te maken voor de huidige en toekomstige generaties, hebben betrokken overheden groen licht gegeven om een overall plan van aanpak de komende twee jaren uit te voeren. Gedeputeerde Teunissen (Archeologie) licht toe: “Bewoners en ondernemers krijgen nadrukkelijk de gelegenheid om betrokken te raken bij het verhaal en de activiteiten, het zogenoemde ‘vliegwieleffect’. Een voorbeeld: het plaatsen van infomeubels in Houthem-St. Gerlach, Katakomben en Goudsberg Valkenburg.”
Uit de Toeristische Trendrapportage 2014-2015 blijkt dat de Zuid-Limburgse regio haar – veelal verouderde – accommodaties moet moderniseren. Bovendien ligt er een schone taak om een stevig inhoudelijk (erfgoed)programma-aanbod samen te stellen. Eric Geurts, gedeputeerde Toerisme: “De Via Belgica biedt goede mogelijkheden om ons verleden een nieuwe toekomst te geven, draagt positief bij aan de verdere toeristische ontwikkeling van Limburg en het Heuvelland in het bijzonder.”
Betrokken overheden zijn de gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Voerendaal, Heerlen, Landgraaf, Simpelveld, Parkstad Limburg en Provincie Limburg.
Foto bron wikipedia

← Vorig bericht

Samenwerking tussen VVV Aken en Valkenburg via flyer

Medio januari wordt mergelpand Zink gesloopt

Volgend bericht →