Limburg krijgt nu ook ‘zorgelijk’ besmettingsniveau

Voorpagina » Nieuws » Limburg krijgt nu ook ‘zorgelijk’ besmettingsniveau

Het risiconiveau voor het oplopen van een coronabesmetting is in Limburg zaterdag verhoogd van ‘waakzaam’ naar ‘zorgelijk’. Voor de meeste gebieden in Nederland gold dit niveau al, maar daar kwamen zaterdag de veiligheidsregio’s Limburg-Noord, Zuid-Limburg, Zeeland en IJsselland als laatste vier bij.

besmettingen 6 oktober

Valkenburg aan de Geul
Voor Valkenburg aan de Geul loopt het aantal besmettingen langzaam op. Op 24 september was Valkenburg aan de Geul nog een coronavrij eiland in Zuid-Limburg. Er waren geen besmettingen geconstateerd. Ook niet in de voorafgaande zomerperiode toen veel toeristen het Geulstadje bezochten. Afgelopen week is het beeld echter veranderd. Dinsdag 6 oktober nog nul besmettingen, zaterdag 10 oktober steeg het aantal naar vijf. Ook in onze buurgemeenten loopt het aantal besmettingen op.

Zorgelijk tot ernstig
Heel Nederland is nu zorgelijk met uitzondering van veiligheidsregio’s Utrecht, Hollands Midden, Zaanstreek-Waterland, Zuid-Holland Zuid, Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden. In de genoemde regio’s is de situatie ‘ernstig’, het hoogste niveau van besmetting.

Door het oplopen van de aantallen besmettingen worden naar alle waarschijnlijkheid dinsdagavond nadere beperkende maatregelen door het kabinet bekendgemaakt.

Afbeeldingen coronadashboard

besmettingen 10 oktober
← Vorig bericht

Man valt 15 meter in Geulhem

Programma’s vanaf 11 oktober

Volgend bericht →