Limburgs Parlement: intercity Randstad – Aken moet er komen

Voorpagina » Toerisme » Limburgs Parlement: intercity Randstad – Aken moet er komen

Volgens het Limburgs Parlement moet de intercity vanuit de Randstad, via Eindhoven en Heerlen, naar Aken er snel komen. Maandagavond werd hiervoor een motie van D66 aangenomen. Dat melden de websites van RTV Maastricht en 1Limburg. Het provinciebestuur moet zich inzetten voor de treinverbinding en ervoor zorgen dat deze wordt opgenomen in de vervoersconcessie van de NS. Deze concessie, een soort vergunning voor het rijden op de spoorwegen, loopt vanaf 2025. Dit betekent dat de intercity ook vanaf 2025 moet gaan rijden.

Alternatief
In de motie wordt gesteld dat het traject voor een snelle aansluiting op het Europese hogesnelheidstreinen-netwerk bij Aken zorgt. Daardoor zou de verbinding bijvoorbeeld een goed alternatief zijn voor korte vluchten. Enkele weken geleden nog leek de intercity naar Aken pas mogelijk vanaf 2031 omdat er geen ruimte zou zijn op het spoornet. De NS liet daarop weten dat de intercityverbinding wèl al eerder mogelijk is met Den Haag als startpunt in plaats van Amsterdam.

Vanaf 2025
Als de gloednieuwe intercity vanuit de Randstad een feit is, zal vanaf 2025 ook de Arriva-trein op het traject Maastricht – Heerlen – Aken vaker gaan rijden. Deze gaat dan twee keer per uur in plaats van één keer.

← Vorig bericht

Botsing met letsel op Daalhemerweg

Verbetering presentatie Vuursteenmijn Plenkertstraat

Volgend bericht →