Limburgse wielertalenten fietsen mee in de tour

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Limburgse wielertalenten fietsen mee in de tour

100 Limburgse wielertalenten rijden op 4 juli het Valkenburgse deel van het Tourtraject.Dinsdag 4 juli komt de Tour de France aan in Valkenburg aan de Geul. Een speciale dag voor fietsminnend Limburg en voor zo’n 100 Limburgse wielertalenten helemaal onvergetelijk. Samen met Marc Lotz en Ad Wijnands fietsen zij een deel van de etappe en zullen, net voor de aankomst van de tourrenners, finishen in Valkenburg.
De talenten zijn geselecteerd door de Limburgse wielerverengingen. Hun leeftijd varieert van 10 tot 18 jaar. Omstreeks 12:45 uur vertrekken zij op 4 juli a.s. onder begeleiding van Marc Lotz en Ad Wijnands vanuit Sportcentrum Hulsberg. Ter hoogte van Strucht (Schin op Geul) volgt het peloton het laatste deel van de officiële Touretappe. Rond 13:30 uur rijden de talenten onder de Tourfinish door. Als toekomstige helden worden zij Valkenburg binnengehaald, hopelijk onder luid gejuich van de aanwezige toeschouwers.
Deze talentenetappe is georganiseerd door het Huis voor de Sport Limburg en Topsport Limburg met steun van de Provincie Limburg en de gemeenten Heerlen en Valkenburg aan de Geul en is een onderdeel van de stimuleringscampagne om het wielrennen in Limburg weer op een hoger niveau te krijgen. Daar zijn investeringen voor nodig, vooral in jeugd en wielertalenten.
Limburgs talententenue
De jonge renners zijn allemaal gehuld in een wit wielertenue; een tenue dat speciaal voor Limburg is ontworpen. Onmiskenbaar is de Limburgse vlag aanwezig. Voorop het shirt prijkt de leeuw en de zijkanten zijn afgewerkt met het Limburgse blauw en geel. Het tenue staat, net als de witte trui in de Tour de France, symbool voor de beloftes van Limburg. Want zij moeten de wielersport in Limburg in bruisend houden, zowel op amateur- als op topsportniveau. Het tenue gaat na de Touretappe ook in de vrije verkoop. Alle opbrengsten komen ten goede aan de talentondersteuning van jonge wielertalenten. Het tenue is een onderdeel van de Limburgse campagne op weg naar Beijing 2008 ‘Go for Gold, haal het beste uit jezelf’*.
* Op 3 juli a.s. zal de campagne officieel gepresenteerd (meer informatie Topsport Limburg).
Tour de Fun
Deze talentenetappe is een onderdeel van het project Tour de Fun. Tour de Fun is een stimuleringstraject om kinderen enthousiast te krijgen voor het fietsen. Dat gebeurt onder andere door de organisatie van side events bij de grote wielerevenementen in Limburg. Ook is de organisatie achter Tour de Fun bezig met de ontwikkeling van een scholenprogramma voor de oudste groepen van het basisonderwijs.
Tour de Fun wordt georganiseerd door het Huis voor de Sport Limburg in samenwerking met de gemeente Valkenburg aan de Geul en de gemeente Heerlen met steun van de Provincie Limburg.

← Vorig bericht

Hub’n Bub’n houden “Sfeer Preuve 2006”

Geulklank kreeg zomers buitje over zich heen

Volgend bericht →