Limburgse wielerwedstrijden gaan samenwerken

Voorpagina » Toerisme » Limburgse wielerwedstrijden gaan samenwerken

Vier Limburgse wielerwedstrijden gaan samenwerken onder de naam ‘Limburg Cycling Classics’. Het gaat om de ‘Volta Limburg Classic’, ‘Ronde van Limburg’, ‘Ton Dolmans Trofee’ en de ‘HLB Van Daal Eurode Omloop’. De samenwerking is bedoeld om toekomstbestendiger te worden en kan op meerdere onderdelen vorm krijgen zoals communicatie, sponsorwerving, inkoop of het delen van kennis en/of materialen.
Mede-initiatiefnemer is oud-voetbalprof Ronald Waterreus: “Als kleine jongen stond ik langs de weg om de Limburgse wielerwedstrijden te volgen. Nu steeds meer wielerwedstrijden het lastig krijgen of zelfs verdwijnen hoop ik dat we door samenwerking kunnen zorgen dat we deze prachtige wedstrijden voor Limburg kunnen behouden”.
Leo van Vliet, koersdirecteur van de Amstel Gold Race staat volledig achter het initiatief. “Het is van groot belang dat deze prachtige wedstrijden op de wielerkalender blijven staan. De toekomstige deelnemers aan de Amstel Gold Race worden in die wedstrijden klaargestoomd voor het grote werk”.
“Deze evenementen zijn zoveel meer dan alleen de wedstrijden. Zo hebben deze wedstrijden samen meer dan 13 side-events (neven-activiteiten, red.) voor alle doelgroepen. Daarnaast loopt het gezamenlijke (social-)media bereik tegen het miljoen aan. Dát is de kracht van deze samenwerking”, aldus Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling.
Jean Demollin, voorzitter van de Volta Limburg Classic: “We hebben het als organisatoren allemaal moeilijk, dus de tijd is rijp om elkaar op te zoeken om er voor te zorgen dat we onze wedstrijden blijven bestaan zonder de eigen unieke identiteit van elke wedstrijd te verliezen”.
De samenwerking wordt dit jaar opgestart.
Op de foto van links naar rechts:
Ronald Waterreus, Jean Houben, Jean Demollin, Marcel Michiels, Armand van Mulken, Milan van Wersch
 

← Vorig bericht

DNA-onderzoek Nicky Verstappen van start

Programma amateurvoetbal voor zondag a.s.

Volgend bericht →