Komend weekeindeOp 6 en 7 januari is het zwembad in Sport- en Recreatiecentrum Polfermolen te Valkenburg het strijdperk voor de beste zwemmers van Limburg, als daar de Limburgse Winterkampioenschappen worden gehouden. Op zaterdag 6 en de zondag 7 januari worden in totaal 72 programmanummers afgewerkt.

Per programmanummer worden de 12 zwemmers met de snelste inschrijftijd toegelaten.Naast 8 estafetteprogramma’s zijn er 64 individuele zwemnummers voor zwemmers en zwemsters in de jaargangen “minioren 5” (geboren in 1996) en ouder. Alle zwemslagen (vlinderslag, schoolslag, rugslag en vrije slag) worden als 100 m nummers verzwommen. De organisatie is in handen van ZC Valkenburg in samen¬werking met de Limburgse KringZwemCommissie. Op zaterdag verschijnen de eerste zwemmers om 16.00 uur aan de start. Zondag wordt al om 14.00 uur begonnen. De entree is vrij.

Van ZC Valkenburg zal in eigen bad 18 keer een estafetteteam aan de start verschijnen. Verder zullen 44 individuele zwemmers (goed voor 138 starts), een poging wagen Limburgs Winterkampioen te worden.