Lindenlaan: 5 bomen kappen, 13 nieuwe herplant.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Lindenlaan: 5 bomen kappen, 13 nieuwe herplant.

In Poststraat en Lindenlaan-Zuid komen zuilvormige iepen.In de Lindenlaan zijn begin van de week vijf lindenbomen gekapt. "Naast de drie bomen in de Lindenlaan-Zuid, worden twee kwalitatief slechte exemplaren in de Lindenlaan-Noord gekapt", aldus Jos Bauer, projectleider Centrumplan voor de gemeente. Alleen de Lindenlaan-Noord krijgen twee nieuwe bomen terug.

Drie ‘losstaande’ bomen aan één kant van de Lindenlaan worden gekapt. Bauer: "Deze bomen dragen niet in bijzondere mate bij aan de beleving, omdat zij aan één zijde staan”. De drie knotwilgen worden vervangen door twee zuilvormige iepen.
Na beëindiging van de rioleringswerkzaamheden worden 9 lindes extra geplant. Dit ter versterking van de oude laanstructuur.

“In totaliteit worden 13 nieuwe lindes geplant. In de Poststraat worden ook zuilvormige iepen geplant, zodat er een eenheid in de bomenlijn in de Poststraat en de Lindenlaan-Zuid", aldus Jos Bauer.

De kap heeft plaatsgevonden op basis van een geldige vergunning. Voor deze vergunning is de gebruikelijke procedure doorlopen, inclusief de reguliere bezwaarprocedure.

← Vorig bericht

Nieuwe vissoort in de Geul aangetroffen.

Winter in het Heuvelland

Volgend bericht →