Line-up Bokpop compleet.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Line-up Bokpop compleet.

Festival in Openluchttheater Valkenburg op 16/17 juli.Grote hiphopacts en vreemde vogels complementeren het programma van twee dagen alternatieve pop en rock in Valkenburg, Bokpop.
De vierde editie van Bokpop zal op zaterdag 16 juli weer worden voorafgegaan door Bokpop Hiphop. Op zondag 17 juli is er dan hét alternatieve popfestival van het Heuvelland.
Bokpop Hiphop
Bokpop Hiphop is in zijn tweede editie al meteen het grootste Hiphop event in Limburg. En heeft dit jaar met Keizer, Kleine Viezerik en Fresku liefst 3 topacts op de affiche staan.
Programma Bokpop Hiphop zaterdag 16 juli:
· Fresku
· Kleine Viezerik
· Keizer
· Dret & Krulle
· De Nachtploeg
· Het Verzet
· Ondergronds
· en de twee winnaars van de Bokpop Hook Op in de Nieuwe Nor (Heerlen) op 17 juni.
Bokpop zondag 17 juli:
Op zondag 17 juli is er dan hét alternatieve popfestival van het Heuvelland. In het oudste en mooiste openluchttheater van Nederland, het Valkenburgse Openluchttheater treden naast de al eerder bekendgemaakte Triggerfinger, Ana Popovic, Chef Special, Intergalactic Lovers en Lesoir ook nog de volgende acts op:

  • Bob Log III
  • Bastian
  • Little Trouble Kids
  • Cherry Darling

Bokpop vindt plaats in het oudste en mooiste openluchttheater van Nederland, het Valkenburgse Openluchttheater. De voorverkoop voor Bokpop is gestart op maandag 1 juni jl.
Kijk voor meer info op: www.bokpop.nl Meer info over de artiesten
Bob Log III
“Humour Belongs To Music” was een stelling van Frank Zappa die zijn landgenoot Bob Log III zich ter harte heeft genomen. Bob is zoals hij het zelf omschrijft een “one man band slide guitar party” die uitgedost met een pilotenhelm en superheld kostuum middels rauwe deltablues ongecensureerd de geneugten van alcohol en een vrouwenlichaam bezingt, door een telefoonreceiver mét op elke knie een vrouwelijke aanbidster. Of zoals fan van het eerste uur Tom Waits het omschreef “The strangest and loudest thing you’ll ever see”. Dus kruip in het Openluchttheater gerust op de schoot bij deze voodoo-master uit Tucson Arizona en u wordt een hit op YouTube.
Bastian
Bastian is de band van Bas Bron, een man van even vele talenten als pseudoniemen. Hij is onder de naam De Neger Des Heils, het muzikale brein van De Jeugd Van Tegenwoordig. En als Seymour Bits laat hij in Europese clubs de dansvloer volstromen. Zijn fullband Bastian is echter hele andere koek. Met deze volwaardige retrofunk groep maakte hij onlangs alweer zijn vierde plaat. ‘There is no such Place’ is overal uitstekend ontvangen en staat vol met brullende gitaren en druipende synthesizers. Bastian klinkt en swingt als een jaren ‘80 versie van Prince en Rick James op krachtstroom gedrenkt in whiskey. Vette funk heet zoiets in huize Bokpop, “shake that bootie”.
Little trouble kids (België)
Little Trouble Kids zijn twee liefjes die gestoorde maar zeer aanstekelijke noisepop brengen met enkel een overstuurde akoestische gitaar, een homemade stompbox (aangedreven door een paar flamencoschoenen on speed) en hun schrille stemmen. Bij Little TroubleKids mag muziek weer rammelen. Aangejaagd door een wildenthousiaste Tim Vanhamel nam het duo in één adrenalinerush, in de Vantage Point Studio van dEUS, hun debuut op. Inmiddels heeft Little Trouble Kids met hun rauwe, eigenzinnige en catchy garagerock een ijzersterke en spraakmakende live-reputatie weten op te bouwen waardoor ze in elk geval het verzamelde muzikantendom in België en Nederland al tot hun fans mogen rekenen. En nu zijn ze klaar om u te overtuigen dat muziek weer rammelen mag!
Bokpop Hiphop
Fresku
Amper 1 jaar na de release van zijn eerste plaat en vorige doortocht op Bokpop is Fresku een van de grote heren van de Nederhop. Zijn debuut “Fresku” kreeg unaniem lovende kritieken. Hij speelde Lowands plat, won State Award en genomineerd voor 3voor12 en 3fm awards, was een van de smaakmakers van het succesvolle tv programma “Ali B op volle toeren” en had een rolletje in New Kids Turbo. We zijn dan ook heel trots dat de poet van de straat dit jaar, op eigen verzoek, terugkomt naar Bokpop Hiphop.
Kleine Viezerik
Kleine Viezerik oftwel KV is de verpersoonlijking van ruwe bolster, blanke pit. Zijn getatoeerde gezicht en zilveren tanden staan in schril contrast met zijn aimabele en emotionele verschijning op de bank van Willeke Alberti in het tv-programma Ali B ‘op Volle Toeren’ of zijn improvisatie voor prinses Maxima in DWDD. Naast zijn opvallende uiterlijk maakt KV echter vooral indruk met zijn ijzersterke debuut “NZie De Boy”. Want hiermee maakte hij zonder twijfel het beste Hiphop debuutalbum van het afgelopen jaar. Single “Meisje Luister” is een regelrechte hit, die inmiddels al bijna 4 miljoen (!!!) keer bekeken is.
Dret & Krulle
Bijlmer boys Dret & Krulle wonnen eind 2009 de Grote Prijs van Nederland om vervolgens heel Nederland met hun aanstekelijke hiphop vol grime en dubstep te overspoelen. De door Teemong gemaakte clip voor hun uitstekende track “Beestachtig” behoort ongetwijfeld tot de grappigste die we al gezien hebben.
Keizer
Hoewel wij de doopnaam Rozelsky Lie A Jen behoorlijk dope vinden kunnen we niet ontkennen dat zijn pseudoniem Keizer makkelijker te onthouden is. En als Keizer is “Rosje” hard op weg niets minder dan een fenomeen te worden. Zijn autobiografische spijtbetuiging over zijn criminele jeugd, “mama, sorry” was meteen een dijk van een hit. En sindsdien is het niet meer gestopt. En ook zijn laatste wapenfeit, een cover van Lenny Kuhr’s Troubadour, zal de Stichting War Child waarvoor de opbrengst bedoeld is, geen windeieren leggen.
Toch heeft Keizer naast een mix- en een webtape nog geen enkele officiële plaat uitgebracht! Keizer,een pseudoniem dus dat Rozelsky Lie A Jen volledig waarmaakt!
Ticketinfo:
Zaterdag 16 juli – Voorverkoop: € 8,50, kassa (indien voorradig): € 13,50
Zondag 17 juli – Ticketprijs voorverkoop: € 17,50, kassa (indien voorradig): € 22,50.
Koop je ticket via website van Bokpop www.bokpop.nl of www.openluchttheater-valkenburg.nl Andere voorverkoopadressen zijn:
Music Store, Vallkenburg
Tankstation Esso Emmaberg, Valkenburg
Satisfaction, Heerlen
Musicmachine, Sittard
Chez Rico’s Maastricht.

Achter deze website kunt u – in het muziekaanbod, klik daarvoor op de button rechts boven in beeld – luisteren naar muziek van Triggerfinger.

← Vorig bericht

Géén geld voor nieuwe bestrating Pelerinstraat.

Doorgaand verkeer gestremd?

Volgend bericht →