Links bestormt het rechtse bolwerk.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Links bestormt het rechtse bolwerk.

Jef Kleijnen keert over 4 jaar terug in de politiek.PPGV, Groen Links en PvdA gaan samen de gemeenteraadsverkiezingen in als nieuwe partij "PGP’. De drie lokale, linkse partijen, presenteerden zich maandagavond in de raadzaal van het gemeentehuis. "We gaan de krachten bundelen ter linker zijde", aldus de voorzitter van de deelnemende PPGV-fractie Jef Kleijnen. "Voor, tijdens en na de verkiezingen vormen wij als PGP één nieuwe fractie binnen de gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul. Als tegenwicht tegen rechts, die teveel macht hebben".

De gesprekken tussen PPGV enerzijds en PvdA anderzijds waren al afgerond om een lijstverbinding aan te gaan. "Aangezien er meer overeenkomsten dan verschillen zijn, hebben we Groen Links uitgenodigd. Er is ook een uitnodiging aan het adres van de SP verstuurd, echter zij zijn er niet op ingegaan".

De afzonderlijke politieke partijen blijven bestaan.

De nieuwe kieslijst staat voor de eerste zes kandidaten vast:
1. Remy Meijers, lijsttrekker PGP, thans PvdA-wethouder;
2. Corry Fulmer, thans PPGV-raadslid;
3. Huub Aussems, thans PvdA-raadslid;
4. Sjaan Savelsberg, commissielid PPGV;
5. Jan Hendriks, oud-wethouder PvdA;
6. Margot Wingen, voorzitter Groen Links.
Jef Kleijnen keert na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 niet terug in de raad. Hij neemt vier jaar sabbatical. Daarna is hij vastbesloten weer terug te keren in de politiek arena.

Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2013

← Vorig bericht

Dames 1 HV Vilt/Be Quick lijdt nipte nederlaag.

Laatste pand oude winkelcentrum tegen de vlakte.

Volgend bericht →