Lintjesregen 2006

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Lintjesregen 2006

“Een vrijwilliger verdient geen loon en hoeft geen kroon” voor een lintje.
Dat is wellicht de beste omschrijving die geplakt kan worden op de iedere motivatie voor het jaarlijkse ritueel rond de lintjesregen. Eén van de gedecoreerden, mw. Raeven, deed deze uitspraak voordat haar de koninklijke onderscheiding werd opgespeld.
Het “behaagde hare majesteit” om zes inwoners van Valkenburg aan de Geul dit insigne te overhandigen voor het leven.
Twee straatgenoten werden met een smoes naar het gemeentehuis gelokt. Mevr. A. Steijnebrugh kreeg haar onderscheiding vanwege 25 jaar inzet voor het Rode Kruis, Oosterbeemd en het Streekmuseum.
“Mr.” SEC Ruud Janssen is sinds 1976 bij deze volleybalclub. Daarnaast is hij lid van de Sportraad en betrokken geweest bij de oprichting van de ondernemersraad. Ruud Janssen is ook de man achter het Carnagala en was in 1988 minister van CS de Mirlitophile met Roger Huntjens als Prins.
Vervolgens kregen 2 Houthemnaren een lintje. Lucas Frissen werden gedecoreerd vanwege zijn lange staat van dienst bij verenigingen sinds 1949. HV Iason de Ruitervereniging en de Brassband hebben van zijn diensten gebruik gemaakt.
Jef Knols heeft 22 jaar in de gemeenteraad gezeten. Hij was de nestor van de raad. Jef Knols zou Jef Knols niet zijn als hij zijn zegje niet kon doen. Dat gebeurde.
De laatste lintjes gingen naar inwoners uit de kern Valkenburg. Herman de Jong is dik 20 jaar Rode Kruisvrijwilliger bij het en zingt bij het Walramkoor sinds 1970. Hij is bij de Parochiële Contactgroep.
Dat doet mevr. Raeven ook. Deze kwieke 85-jarige staat voor de medemens klaar met bezoekjes, een helpende hand en ze is voorbidster op “haar” Lourdesgrot waarvoor ze een warme ledenoproep deed. “Zo”n mooi monument gemaakt, door Valkenburgers dat zo slecht bezocht wordt door de kinderen van die bouwers” was haar vurig pleidooi voor deze nagebootste grot van Lourdes in Frankrijk.

← Vorig bericht

Programma Zondag 30 april 2006

Het meipaar was uit het jaar 1950

Volgend bericht →