Living Statues strijden om de titel “Nederlands Kampioen”.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Living Statues strijden om de titel “Nederlands Kampioen”.

In het Valkenburgse centrum op zondag 9 juni a.s.Op zondag 9 juni a.s. organiseert de Stichting Buitenevenementen Valkenburg aan de Geul voor de 4e keer het Nederlands Kampioenschap Living Statues voor professionals. Ook dit jaar is weer gekozen voor een verkeersvriendelijke route door het centrum van het mergelstadje.
Een ‘Living Statue’ betekent vertaald naar het Nederlands levend standbeeld. Levend omdat het uitgevoerd wordt door een mens, een standbeeld omdat de kunst van stilstaan centraal staat. Een Living Statue speelt met het gegeven ‘levend’ versus ‘niet levend’ om het publiek in verwarring, dan wel bewondering te brengen. Een beweging is toegestaan als een kort levend moment dat bewust gekozen is als onderdeel van de act.
Een beeld kan bestaan uit één of meerdere figuren. De acterende kunstenaars vormen de essentiële kern van hun beeld. Attributen en entourage kunnen een noodzakelijke aanvulling zijn.

Op zondag 9 juni a.s. kunt u tussen 13 en 17 uur het parcours lopen via het Odapark door het centrum van Valkenburg weer terug naar het Odapark. Bij de start in het Odapark en bij de HH.Nicolaas- en Barbarakerk kunt u deelnemersformulieren krijgen die tevens fungeren als stembiljet voor het publiek.
Vanaf 17.30 uur zullen alle beelden nogmaals hun opwachting maken in een defilé op de trappen nabij de Polfermolen. Hier zal bovendien op professionele wijze tekst en uitleg worden gegeven over de expressie van de betreffende beelden en zal door de jury de uitslag rond 18.00 uur worden bekend gemaakt.

← Vorig bericht

Vanavond politiek jongerencafé van de VVD.

Nieuwe opzet voort Schin op Geulse dorpsraad.

Volgend bericht →