"Loester ins mèt" bestaat één jaar

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » "Loester ins mèt" bestaat één jaar

De stichting “Loester ins mèt” stelt zich ten doel om muziekstijlen, die zelden voor het voetlicht komen, in Berg & Terblijt een kans te geven zich te presenteren. Daarbij denkt u aan blues, folk, rootsmuziek, jaren ’70 muziek, bijzondere dialectmuziek, etc.
Op zaterdag 4 november treden BJ Baartmans en de Canadese singer/songwriter Mike Alviano op in zaal Dich & Ich in Berg. De avond begint om 20.30 uur. De entree bedraagt slechts € 5,=.
Informatie over Baartmans:
Muzikaal put BJ Baartmans uit een diepe bron. Elementen uit blues, folk en jazz vinden in afgetekende popsongs een vanzelfsprekende plek. En altijd met een karakteristiek rafelig randje.
BJ’s ‘schijnbaar achteloze virtuositeit’ (citaat uit recensie in Heaven, januari 2005) op een bonte verzameling snaarinstrumenten komt hierbij heel handig van pas. Baartmans is een veel gevraagde sessiegitarist/producer en bovendien een echt speelbeest. 25 Jaar onafgebroken meer dan 100 keer per jaar optreden hebben hem gerijpt als podiumpersoonlijkheid. Hij wordt gezien als één van de belangrijkste ‘americana’ artiesten in Nederland, werkte met internationale grootheden als Iain Matthews, Shannon Lyon en Rod Picott en toerde in de USA, Engeland, Italïe en Duitsland.
Als een handelaar in tweedehands waar, een moderne troubadour die verhalen verzamelt en vertolkt trekt BJ langs de podia. Zijn liedjes houden je een spiegel voor die soms lief en zacht en dan weer ongemakkelijk confronterend is. Je kent het misschien al, maar wil je het ook weten?
BJ’s teksten zijn een speurtocht naar het ongewone in het alledaagse. En als maatschappelijke betrokkenheid hierin de dienst uitmaakt, waakt relativering over opgeroepen emoties.We komen niet voor niets uit het Land waar alles overwaait: “dag van toen, land van ooit, de dag des oordeels komt er nooit”.
Informatie over Mike Alviano:
Mike Alviano is een jonge, talentvolle Canadese singer-songwriter. Mike begon zo’n vijftien jaar geleden zijn carrière bij de band Strange Days.
Daarna maakte Mike nog lange tijd deel uit van Shannon Lyon’s begeleidingsband, voor hij als introvert muzikant genoeg zelfvertrouwen had om het solo te proberen. Het album “Jubilee” was in 2002 het resultaat en Mike trok door heel dat grote land Canada om op te treden. In tegenstelling tot veel andere artiesten vond Mike het heerlijk om tijdens een tour liedjes te schrijven. Geen normale dagelijkse beslommeringen, maar allemaal nieuwe dingen zien en vreemde mensen ontmoeten, inspiratie genoeg! Daarna werd het tijd om weer wat makkers op te zoeken en de resultaten tot de CD “Radiate” te verwerken.
‘The Vagabond Songs’ is inmiddels z’n derde solo album, en met deze nieuwe release vervolmaakt hij zijn evolutie van voormalig ritme gitarist tot volwaardig singer-songwriter. In het verlengde van voorganger ‘Radiate’ (2004) schrijft hij liedjes met een folk gevoel, over de mensen, plaatsen en verhalen van zijn lange reizen. Zoals opener ‘Drifters’, startend met een brommende harmonica, gevolgd door een fingerpickende gitaar, en dan een boeiende stem zingend over “another day in the land of drifters”. Mike probeert twee dingen te combineren: het vertellen van een verhaaltje met geluidsexperimenten, waarbij hij dan denkt aan Flaming Lips. Zijn teksten gaan meer het dichterlijk filosofische pad op dan dat van “storytelling”, maar zijn arrangementen zijn magnifiek!

← Vorig bericht

Geldvoorziening blijft in gebouw

Gemeente akkcoord met parkeerdek

Volgend bericht →