Lof van de jury voor Harmonie Amicitia Vilt 

Voorpagina » Toerisme » Lof van de jury voor Harmonie Amicitia Vilt 

Met een puntentotaal van liefst 91,08 zette harmonie Amicitia uit Vilt de kroon op een maandenlange inspanning. Een resultaat waarmee niet alleen promotie naar de tweede divisie werd bewerkstelligd maar ook nog de onderscheiding Lof van de jury opleverde. 
Terecht
Een terechte beloning volgens de kenners in de Oranjerie in Roermond. De ongeveer 250 aanwezigen hadden genoten van een schitterend concert dat Amicitia onder leiding van dirigent Xavier Scheepers ten gehore had gebracht.  Een langdurige staande ovatie viel Scheepers en zijn manschappen dan ook ten deel. 
Trots
Burgemeester Schrijen die samen met zijn echtgenote aanwezig was, vatte het optreden van Amicitia als volgt samen. “Ik ben trots op Vilt en blij dat deze kern van Valkenburg tot zoiets moois in staat is. Wat waren het prachtige werken die ze hebben uitgevoerd. Elk instrument kwam langs, niemand heeft zich kunnen verschuilen. En deze doorzichtige muziek op zo’n schitterende wijze vertolken , daarvoor heb ik grote bewondering.”
Spanning
Wat was het spannend geweest! Spanning die voelbaar was tijdens de gezamenlijke lunch voorafgaande aan het vertrek naar Roermond. Nadat de instrumenten waren ingeladen en de plaatsen in de “muzikantenbus” waren ingenomen, zette chauffeur Peter Janssen  koers richting de bisschopsstad.  In de bus was weliswaar sprake van spanning bij de muzikanten, maar het raden van het puntentotaal leverde de nodige hilariteit op. Eenmaal aangekomen in het theater volgde het gebruikelijke ritueel voor een concertwedstrijd: instrumenten uitladen, inspelen, luisteren naar bemoedigende woorden van familieleden en supporters waarna om half drie eindelijk het moment van “vlammen” was aangebroken.  En dat deed Amicitia met verve! Met het bekend worden van het geweldige puntentotaal, de promotie en het predicaat Lof kwam een einde aan alle spanning en kon het feesten beginnen.
Feest
Het feest werd uitbundig voortgezet in de bus en bereikte zijn hoogtepunt bij thuiskomst in café An de Gwrate Wèch waar de supporters een erehaag hadden gevormd om de muzikanten te verwelkomen. Vervolgens  ontstond binnen een ware happening die rond middernacht haar einde vond.
Foto’s Lian Sporken


 

← Vorig bericht

Ingezonden brief over verlichting Kerststad Valkenburg

Paardenzegening bij de Kluis

Volgend bericht →