Lokale omroepen bundelen krachten bij verkiezingen

Voorpagina » Toerisme » Lokale omroepen bundelen krachten bij verkiezingen

Provinciale Statenverkiezingen. Lekker belangrijk.
Dat is de prikkelende titel van een tweedelig tv-programma over de regionale verkiezingen van 20 maart. Presentator Constant Nuytens ontvangt diverse gasten die in hun werk te maken hebben (gehad) met de provincie. Thema’s waar de provinciale politiek zich op richt komen aan bod in korte filmpjes.
In het eerste programma vanaf donderdag 7 maart staat ‘Mobiliteit’ centraal met als gasten Jacques Querelle, woordvoerder transportbedrijf Limpens Elsloo en Louis Prompers, programmamanager van Maastricht Bereikbaar.
Centraal in het tweede programma – dat vanaf donderdag 14 maart uitgezonden wordt – staat ‘Leefbaarheid’, met als gasten Jacques Giesen, oud-directeur Theater aan het Vrijthof en Hans Kasper, emeritus-hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht.
Het programma is een samenwerkingsverband van vijf lokale media-organisaties in Zuid-Limburg: de omroepen Maas & Mergelland, Omroep Krijtland, RTV Maastricht, Meer Vandaag en TV Valkenburg. Al deze omroepen zenden het programma uit voorafgaand aan de verkiezingen.
Bij TV Valkenburg te zien elk uur t/m dinsdag 12 maart, vanaf woensdag 13 maart aflevering 2, via Uitzending Gemist of kijk hieronder naar aflevering 1.
Henk Jakobsen, hoofdredacteur van TV Valkenburg en woordvoerder van het project: “Het is voor het eerst dat wij op deze manier samenwerken. Het levert een mooie bundeling op van zowel talent als techniek. We moeten een en ander nog uitvoerig evalueren, maar het lijkt zeker niet uitgesloten dat wij vaker gezamenlijk onderwerpen bij de kop gaan pakken zoals deze verkiezingen: onderwerpen die lokaal een stevige impact kunnen hebben, maar die gelden voor onze hele regio.”

← Vorig bericht

Programma amateurvoetbal voor zondag 10 maart

Geen geld meer voor Living Statues in Geulstadje

Volgend bericht →