Lokale politiek verdeeld over Curfsbrug.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Lokale politiek verdeeld over Curfsbrug.

Veiligheid kost veel geld.Wethouder Thijssen (CDA) wees de commissie SOB op het feit dat men een beslissing dient te nemen omtrent het openstelling van de Curfsbrug en de bijbehorende weg.
Dinsdagavond ontspon zich een levendige discussie omtrent de veiligheid van de brug en de kosten die gemoeid zijn om brug en weg veilig en berijdbaar te krijgen. Wethouder Thijssen, die Kleijnen verving, opteerde voor een goedkope variant. In het voorstel stond echter de zinsnede “dat het risico nagenoeg “nul” wordt”. De gehele commissie vond het vervolgens erg belangrijk dat de veiligheid van alle weggebruikers wel gegarandeerd dient te zijn.
Het CDA torpedeerde Thijssens voorstel door te stellen dat in een officieel rapport duidelijk vermeld staat dat de brug niet in orde is. “Er brokkelt beton naar beneden”, zei de wethouder. Om dat tegen te gaan, moet meer geld vrijgemaakt worden.
“Maar dan zijn we er nog niet. Indien de weg langer open gehouden moet worden vanwege de A2 ondertunneling, hebben we niet voldoende aan minimale voorzieningen. De fundering van één weghelft is niet in orde. Reparatie gaat meer geld kosten”, aldus wethouder Thijssen. In de komende raadsvergadering staat de brug en weg wederom op de agenda. Misschien met de dure variant (€ 100.000). Vraag is “waar komt het geld vandaan.”
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2008/2009

← Vorig bericht

PvdA/D66 bezorgd over veiligheid weg Broekhem.

Antieke kassa gestolen in Berg.

Volgend bericht →