Loop met je dokter trekt ruim 300 wandelaars.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Loop met je dokter trekt ruim 300 wandelaars.

Met voorlopige opbrengst van € 53.000 voor de strijd tegen hart- en vaatziekten.Een grote groep Limburgers, waaronder artsen en hartpatiënten, maakte afgelopen zaterdag een wandeling door de bosrijke omgeving van
Valkenburg. In de namiddag kwamen ze over de finish van "Loop met je dokter", trots op hun prestatie en opbrengst van ruim € 53.000 voor de strijd tegen hart- en vaatziekten. Dit is een voorlopige opbrengst want de strijd gaat nog door. Er volgen in het najaar nog acties van middelbare scholen uit Valkenburg, Gulpen en Maastricht.

Ambassadeur en zanger Huub Adriaens sprak de wandelaars trots toe: ‘Jullie zijn allemaal ambassadeurs van "Loop met je dokter." Om 13.00 uur gaf burgemeester Martin Eurlings het startschot, waarna de teams begonnen aan de wandeltocht van vijf of tien kilometer. De burgemeester wandelde zelf ook mee, net als het Maastrichtse voetbalelftal MVV Maastricht. De deelnemers wandelden dwars door de natuur, door bossen en uitgestrekte velden, en werden onderweg verrast met uitleg van gidsen en Limburgse traktaties.
Terwijl de deelnemers wandelden, deden hun bezoekers (vrienden, familieleden en sponsors) bij Kasteel Oost mee aan allerlei gezondheidsactiviteiten. Ze konden zich laten masseren of hun conditie testen. Rond 15.00 uur kwamen de meeste wandelaars over de finish, toegejuicht door de bezoekers en aangemoedigd door muzikanten.
Om 16.00 uur volgde een hoogtepunt: de overhandiging van de cheque van 53.000 euro aan het Maastricht UMC+. Burgemeester Martin Eurlings: ‘De opbrengst gaat naar drie projecten van het Maastricht UMC+. De Maastricht Studie, reanimatieonderwijs en Gezond a la Carte. En goed nieuws voor Limburg: volgend jaar is er weer een "Loop met je dokter."

Foto’s Marian Bemelmans en Sjir Jennekens

← Vorig bericht

Mooie winst voor HV Iason dames A.

Afsluiting Sibberweg en Kleine Heideweg di. 11 okt.

Volgend bericht →