Noodbrug Odapark voor basisschool en Kerststad

Voorpagina » Nieuws » Noodbrug Odapark voor basisschool en Kerststad

Wethouder Carlo Vankan heeft maandagavond bekendgemaakt dat er voor de duur van een jaar een noodbrug gelegd wordt tussen het Odapark en de basisschool De Valkenburg. Het Waterschap Limburg gaat ook akkoord met de plaatsing. Vankan zei de raad toe dat de noodbrug binnen drie weken geplaatst kan worden. De huurkosten bedragen € 2000,- per maand.

Voortschrijdend inzicht
Er lagen diverse redenen ten grondslag aan het besluit voor het huren van een noodbrug. Eén van de belangrijke is de verkeersveiligheid voor de schoolgaande jeugd in de Plenkertstraat. De omleidingsroute via de de smalle Plenkertstraat was in de ogen van politie en BOA’s onveilig.
De aanstaande kerstmarkt is een andere reden. Veel bezoekers aan Kerststad Valkenburg stappen op de parkeerplaats van het Odapark uit de bussen, waarna het veiliger is om via de noodbrug en de Polfermolen richting Plenkertstraat te lopen.
Voor het gebied Valkenburg-West is vorig jaar een procedure gestart met de ontwikkeling van een nieuwe visie. Het duurt nog jaren voordat deze visie definitief is. Zolang wil het college niet wachten en heeft nu gekozen voor het huren van een noodbrug.

Nieuwe brug
Het maken van een nieuwe brug zal ongeveer anderhalve ton kosten, zei Vankan. “Vanwege de termijn voor het aanvragen van een vergunning, het produceren en de plaatsing van de brug kan die termijn tot vier maanden vertraging opleveren,” aldus Vankan.
De oude, houten brug werd vorige week ontmanteld en verwijderd. Nog voor de watersnoodramp van medio juli bleek de brug instabiel te zijn. Van de ene op de andere dag werd de doorgang door hekken versperd. Toch werd de brug nog door mensen gebruikt. Er werd over de hekken geklauterd. Daarop besloot de gemeente de brug te verwijderen.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Brug Odapark ontmanteld BEKIJK VIDEO

Chorale Valkenburg en Jeugdgebouw Achter de Erke krijgen coronasteun

Volgend bericht →