Loopt Polfermolen toch leeg ?

Voorpagina » Toerisme » Loopt Polfermolen toch leeg ?
In de toelichting op het voorontwerp van het bestemmingsplan voor het herontwikkelen van het voormalige Leeuwbierterrein valt te lezen dat er zich inmiddels drie bedrijven hebben gemeld die hun elders in Valkenburg gevestigde zaak gaan verplaatsen naar het Leeuwbierterrrein. Pearl Izumi gaat vanuit de Plenkertstraat over om de sportdetailhandel in de nieuwe plannen in te vullen. De fietsverhuur wordt ingevuld door Cycle Center, dat overkomt van het bedrijventerrein de Valkenberg.
En het onderdeel Amstel Gold Race Experience, inclusief de bijbehorende horeca wordt ingevuld via verplaatsing van het soortgelijke bedrijf dat nu in de Polfermolen hoge bezoekcijfers scoort.
Andere functies binnen de Polfermolen worden nu nog niet met zoveel woorden verplaatst maar lopen wel het risico te worden leeggezogen. Zo wordt er een evenementencentrum gerealiseerd van maximaal 1000 m2 bruto vloer oppervlakte. De toelichting vermeldt dat dit centrum gebruikt kan worden door de exploitanten op het Leeuwbierterrein – zoals Shimano – en ook door verenigingen uit Valkenburg en omgeving, zoals bijvoorbeeld de zang- en carnavalsverenigingen. Daarnaast kan het de uitvalsbasis worden voor bestaande en nieuwe evenementen in Valkenburg.
Tevens zou de locatie kunnen dienen als extra locatie voor de kerstmarkt.
Ook zijn er maatschappelijke voorzieningen mogelijk en functies die vallen binnen cultuur en ontspanning, zoals bijvoorbeeld een museum. En er zijn sportvoorzieningen toegestaan alsmede voorzieningen ten behoeve van recreatieve doeleinden. Inclusief 4 zelfstandige horecavestigingen
Er staat geschreven dat al deze functies aanvullend op en ondersteunend aan de hoofdthema’s van het totale concept voor het Leeuwbierterrein – te weten “Sport XP” en “Food XP” – moeten worden gezien. Daarbij wordt niet vermeld dat veel van deze functies
nu de Polfermolen ondersteunen.
KLIK HIER om de plannen in te zien.
← Vorig bericht

Kampioensteam S.E.C. Valkenburg

Via Belgica zichtbaar gemaakt op de Goudsberg

Volgend bericht →