Louk (Bongarts) ontving de Boucckh

Voorpagina » Toerisme » Louk (Bongarts) ontving de Boucckh

De afscheid nemende gemeentedirecteur Louk Bongarts ontving uit handen van burgemeester Jan Schrijen de Boucckh. De BOUCCKH (oude schrijfwijze voor ‘bok’, red.) is een typisch Valkenburgse onderscheiding. De onderscheiding wordt uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor Valkenburg aan de Geul.
Drive
Bongarts is vijftien jaar in dienst van de gemeente Valkenburg aan de Geul geweest als directeur van het ambtelijk korps en secretaris van de gemeenteraad. Een gecombineerde functie. Schrijen typeerde Bongarts op vele manieren. “Je was altijd op zoek, steeds naar verbreding van het aanbod voor Valkenburg. Daarbij was de economie van de toeristenplaats belangrijk”, aldus Schrijen. “Met een niet aflatende drive”.

Familie
Familie is steeds een rode draad in Bongarts leven geweest. Zijn vrouw en twee dochters met echtgenoten waren bij het afscheid tijdens de bijzondere raadsvergadering afgelopen vrijdagmiddag aanwezig. Daar maakte Schrijen bekend dat Louk Bongarts opa en oma in Valkenburg woonden. “Kleine Louk liep vroeger met opa door de Plenkertstraat om er samen ijsjes te eten”.
zilveren boucckh speld

Zilveren Boucckh
Senior raadslid en fractievoorzitter van het CDA – Math.Knubben – vereerde Bongarts met de zilveren speldje van de Boucckh, een kleinood dat vrijdag voor de tweede keer in de historie werd uitgereikt. “Daarmee ben je vanaf nu een echte bok”, voegde Knubben er aan toe.

De Boucckh, het beeldje, werd eerder uitgereikt aan Bert Dauven, voormalig wethouder,  Martin Eurlings, voormalig burgemeester, Camille Oostwegel sr, hotellier en Leo van Vliet, directeur Amstel Goldrace, en de raadsleden Jef Kleijnen en Jo Romling.
Vanaf zondag 10 november zit u in TV Valkenburg Vandaag een impressie van deze uitreiking.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Computerclub Houthem viert 25 jarig jubileum

Definitief einde nachtbus Valkenburg/Maastricht

Volgend bericht →