Luchtvrachttaks Maastricht Aachen Airport van tafel

|
, , ,

Het kabinet zet een streep door de veelbesproken vrachttaks die het vanaf volgend jaar wilde invoeren. De eerder voorgestelde vliegbelasting voor vrachtverkeer gaat niet door, na aanvullend onderzoek op verzoek van de Tweede Kamer. Het kabinet ziet in dat door de vrachtbelasting vliegmaatschappijen zullen uitwijken naar omliggende landen, waardoor de gevolgen voor Maastricht Aachen Airport (MAA) groot zijn.
Gedeputeerde Joost van den Akker (Economie, Onderwijs en Sport): “Verstandig dat het kabinet het karakter van onze open economie en grensregio onderkent. Met het behoud van een gelijk speelveld in Europa -zonder nationale vrachtbelastingen- kan de concurrentiekracht en werkgelegenheid van logistiek in de grensregio Limburg zo sterk mogelijk blijven.”

Ook Maastricht Aachen Airport directeur Jos Roeven is enorm blij met dit nieuws: “Ik heb me hier hard voor gemaakt, omdat deze vorm van vliegbelasting ons als luchthaven in de grensregio onevenredig hard zou treffen. Juist in deze tijd blijkt onze meerwaarde voor onze vrachtklanten. En die meerwaarde wordt alleen maar groter.”

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Achter de Veurkant met Mariëlle Blom

Ouderenwinkel Heuvelland verder als webwinkel

Volgend bericht →