LvO onderwijs in Valkenburg aan de Geul is eindig

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » LvO onderwijs in Valkenburg aan de Geul is eindig

Verkeerde keuze in 1968-1970 gemaaktDe gemeenteraad is vrijdagavond unaniem akkoord gegaan met het collegevoorstel om af te zien van de realisatie van de Campus Polfermolen in de Plenkertstraat.
“Met pijn in het hart moet het CDA constateren dat de cijfers ons ingehaald hebben” aldus Math Knubben. “We mochten 2 jaar dromen van voortgezet onderwijs” aldus verwoordde Charles van Melsen (fractie AB) zijn teleurstelling.
Piet Bisschops (IBGV) “zag, gaande het traject, de bui al hangen”, terwijl Jacq. Blom (Transperant) een heel duidelijk “helder verhaal van het College” er van maakte. De VVD-er Westerhof hoopt dat er een “brede Brede Basisschool” komt.
Corrie Fulmer (SP): “we moeten realistisch zijn gezien de teruglopende aantallen”. Wethouder Bert Dauven was zichtbaar teleurgesteld in de uitkomst van het overleg.
“In de jaren 1968-1970 heeft Valkenburg de verkeerde beslissing genomen. Het vertrekkende Stella Maris uit Maastricht werd door de gemeente Meerssen als eerste omhelst” aldus de wethouder. “De bal ligt nu bij het schoolbestuur (LvO).
“De optie brede basisschool ligt nog open. Nu moeten we kijken hoe het achterstallig onderhoud aan de bibliotheek aan de Burg.Henssingel aangepakt kan worden”.
Dauven: “Er kan een upgrading van het gebouw waarin de bibliotheek zit plaatsvinden maar een andere locatie is ook een mogelijkheid. Dat gaan we bekijken”. Blijft de vraag: wat gebeurd met de locatie in de Plenkertstraat rond de Geulhal?
Eurlings was daar duidelijk in. Het College gaat met 3W om de tafel zitten om te komen tot realisatie van een Martha Flora Huis plus 45 appartementen.
Deze appartementen worden in 5 woongebouwen in 3 woonlagen met 3 appartementen per bouwlaag gebouwd. De Raad gaat met deze invulling akkoord. Omdat op het te ontwikkelen gebied een rentelast rust van € 5 miljoen.
Eurlings antwoordde op een vraag van Bisschops (IBGV), dat met een particuliere partij overlegd wordt wat op de locatie van het Chinese restaurant gebouwd wordt.

← Vorig bericht

Straattheater op het Th.Dorrenplein

Fotoboek "Onder Arts" gepresenteerd

Volgend bericht →