Er is nog steeds niet gestart met de renovatiewerkzaamheden in de Bergse Valkenburgerstraat. Uitvoerder Plum Infra is doende diverse zaken in kaart te brengen naar aanleiding van het ontwerp. Daarmee is men nog enkele weken bezig.

Over zes weken start de bouwvakantie. Indien een en ander voorspoedig zou verlopen, zouden de werkzaamheden begin september een aanvang kunnen nemen. Voordat deze starten, worden de bewoners ingelicht.

In een reactie zegt wethouder Carlo Vankan (AB) dat de gemeente de werkzaamheden zelf niet uitvoert. Er is regelmatig overleg over de planning waaraan de gemeente deelneemt.

In maart jl. was de onthulling van het bouwbord ook al een uitgestelde actie. Het afgelopen jaar is op meerdere plaatsen langs de Valkenburgerstraat door de nutsbedrijven gewerkt. En nog steeds worden er ‘gaten gemaakt en weer dichtgegooid’ zeggen bewoners.

De plannen om de Valkenburgerstraat te reconstrueren dateren van begin deze eeuw. Steeds worden de plannen uitgesteld vanwege de financiƫn. In de tussentijd wordt de kwaliteit van de weg er niet beter op.
In 2015 werd ook al uitgesteld. Dat berichtte TV Valkenburg.

Archieffoto TV Valkenburg