Maastricht stelt zich verkiesbaar voor Songfestival 2020

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Maastricht stelt zich verkiesbaar voor Songfestival 2020

Met het winnen van het Eurovisie Songfestival zaterdagavond in Tel Aviv door Duncan Laurence keert het festival na 44 jaar weer terug naar Nederland. Niet alleen Zwolle met haar IJsselhal, Rotterdam met de AHOY of Amsterdam met de Ziggodome en de Johan Cruijff Arena, maakt Maastricht zondagochtend bekend ook in te zijn voor de organisatie van de finale van de Songfestival in 2020. “Het M.E.C.C. staat in de startblokken en heeft het draaiboek klaarliggen om dit internationale evenement te hosten”, aldus de tekst van een verspreid persbericht.
“Het spreekt voor zich dat Maastricht als meest Europese stad van Nederland zich kandidaat stelt voor dit festival. MECC Maastricht heeft in het verleden bewezen een uitstekende organisator te zijn van grote internationale evenementen. De Euregio ligt om de hoek”, aldus Annemarie Penn-te Strake, Burgemeester van Maastricht.
“Het MECC is de beste plek voor de organisatie van het Eurosongfestival 2020. Amsterdam is toch al te vol en wij hebben ervaring met grote EU events. Denk maar aan de organisatie van het Verdrag rond de euro en meerdere WK Wielrennen”, schrijft Anya Niewierra, algemeen directeur van het VVV-zuid Limburg via haar Twitter-account.
Procedure
Volgens standaardprocedure van de EBU mogen steden straks een bidboek indienen waarin ze hun kandidatuur toelichten. De Europese en de nationale omroep maken vervolgens de keuze. Het belangrijkste deel van het voorstel behelst de showlocatie, een zaal die op zijn minst tienduizend bezoekers plus de delegaties van 42 deelnemende landen en een kleine tweeduizend journalisten moet kunnen huisvesten. De organiserende Nederlandse omroep, de AVROTROS, heeft de draaiboeken – opgesteld door de overkoepelende European Broadcasting Union (EBU) – klaar liggen voor het op poten zetten van het festival, waarvan de finale wereldwijd 200 miljoen tv-kijkers trekt.

← Vorig bericht

TV Gids programma's TV Valkenburg vanaf 19 mei

Uitslagen amateurvoetbal van zondag 19 mei

Volgend bericht →