420-jaar oude Sint Martinus Houthem presenteert nieuwe koningen

Voorpagina » Toerisme » 420-jaar oude Sint Martinus Houthem presenteert nieuwe koningen

Geweerdrager Kevin Schrooders schoot zich afgelopen zaterdag op de schuttersweide in Houthem tot Koning van schutterij St.Martinus. Christian Hollanders loste het 162e schot waarmee hij burgervogel naar beneden schoot en zich een jaar lang burgerkoning mag noemen. En mini marketentster Tess Van Melick vuurde het 241e schot af en werd daarmee Jeugdkoningin.
Burgerkoning
Christian Hollanders loste het 162e schot waarmee de burgervogel naar beneden kwam, hij mag zich dan ook dit seizoen “Burgerkoning Sint Martinus 2019-2020” noemen.
Jeugdkoningin
Jeugdschieten werd in het verleden niet regelmatig gedaan, maar vanaf dit jaar wordt dat een jaarlijks terugkerend item tijdens het vogelschieten. De kinderen schieten met een windbuks en werden dit jaar goed begeleid door de schuttersvrienden uit Meerssen. De jeugdkoning is dit jaar een jeugdkoningin, namelijk mini-marketentster Tess Van Melick. Zij vuurde het winnende 241e schot af en mag zich daarmee “Jeugdkoningin Sint Martinus 2019-2020” noemen.

Koning Kevin Schrooders

Koning
De schutterskoning komt dit jaar uit Berg & Terblijt en heeft de schuttersgenen duidelijk van zijn familie uit mee gekregen. Geweerdrager Kevin Schrooders heeft namelijk het 250e schot gelost waarmee ook het laatste restje van de Koningsvogel naar beneden kwam en hij is dan ook het komende seizoen “Schutterskoning Sint Martinus 2019-2020”. Zijn opa, Theo Schrooders, was getuige van deze prachtige uitslag. Theo vierde in maart zijn 65-jarige jubileum en was als oud-keizer en erevoorzitter één van de genodigden.
Tekst en foto’s aangeleverd door Renate Hambeukers van schutterij St.Martinus Houthem

← Vorig bericht

Bevrijdingsviering in Schin op Geul

Leerlingen halen veel geld op voor een betere wereld

Volgend bericht →