Man (23) overleden in Berg en Terblijt door koolmonoxide

Voorpagina » Toerisme » Man (23) overleden in Berg en Terblijt door koolmonoxide

Waarschijnlijk door koolmonoxidevergiftiging is in Berg en Terblijt een man (23) overleden. In de woning werd ook een dode hond gevonden, heeft de politie zondagavond laten weten.
Het slachtoffer van 23 jaar oud werd bewusteloos gevonden in zijn huis aan de Langen Akker. Hij werd daar gereanimeerd, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij alsnog overleden. Maandag wordt de woning verder onderzocht.

Koolmonoxide, een echte sluipmoordenaar

Wees alert op een vergiftiging
Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld elf personen door koolmonoxidevergiftiging. Nog eens honderdvijftig mensen belanden in het ziekenhuis. Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Wanneer je het inademt, kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben.

Hoe herken ik koolmonoxidevergiftiging?

De eerste lichamelijke symptomen van een koolmonoxidevergiftiging lijken op een griepje: lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Ook voel je je verward, slaperig en je krijgt een versnelde hartslag.
Bij een hoge concentratie koolmonoxide treden er ernstige symptomen op zoals: bewusteloosheid, coma, blijvende hersenschade met mogelijk overlijden als gevolg.

← Vorig bericht

Schenk onbelast een ton in etappes

Werk aan Walramplein gestart

Volgend bericht →